Nem ennek indult, hanem csak sima tejberizsnek. De mivel kicsit sürű lett, meggondoltam magam és sütit csináltam belőle.
Kb. 3dl-s bögrével mértem a rizst, megmostam majd a főzőedénybe téve, annyi vizet öntöttem rá amennyi ellepi és felfőztem. Közben felforraltam kb. 1 liter tejet, és amikor felforrt /mikroban 10 perc/hozzá öntöttem a tejet, lefedtem és előmelegitett sütöben l00 fokon hagytam, hogy a rizs a tejet magába szivja.Kb. 30-40 perc. Kivettem, belekevertem 2 evőkanál cukrot, mint mondtam sürü lett alig lehetett keverni, ezért hagytam kihülni. Igy gondoltam meg magam. 4 tojás sárgáját 18 dkg kristálycukorral és 10 dkg margarinnal jó habosra kikevertem, a fehérjét felvertem habnak, reszelt citromhéjat tettem bele, összekevertem, majd 1 üveg meggybefőttet kimagozva, zsemlemorzsában megforgatva, a kivajazott, zsemlemorzsázott tepsibe öntve a masszát, megraktam meggyel és megszórtam kandirozott barnacukorral. 2 csomag vaniliáscukrot is tettem bele. 180 fokos sütőben 50 perc alatt elkészült. Még forró, majd csak holnap szeletelem. Fénykép is készül, de még nem tudom feltenni, de ügyeskedem. Jó étvágyat!!!!!
Szerintem ez nagyon finom lehet!!!!
VálaszTörlésIgen, nagyon finom tud lenni, főleg azokat az időket szerettem, mikor anyu csinálta, még anno idején.
VálaszTörlés