Gondolom, hogy borsólevest már mindenki főzött, - majdnem mindenki - mi nagyon szeretjük. Nem most készült a leves, de gondoltam felteszem. Bár nem kellett nagyon háztartást vezetnem, mert nem voltam itthon, de amikor hazajöttem akkor egyszer-egyszer főztem. Unokáim régóta nyaralnak, most nekem is szünetem van.
A megtisztított zöldségeket karikára vágom, a vöröshagymát apró kockára, a petrust és a fokhagymát szintén. Ízlés szerinti olajon megfuttatom a zöldségeket,hagymát, megszórom egy kanál liszttel, pirítok, rádobom a petruskát a fokhagymával, megszórom kevés pirospaprikával, és felengedem forró vízzel kb. 1 - 1 1/2 liter . Amikor felforrt beleteszem a pirgált megmosott zöldborsót /1 kg hüvelyestől/ és fűszerezem 1 kanál vegetával, 1 kockacukorral, és egy erőleveskockával. Mire a borsó megpuhul, addigra a leves ízre is összefő. 1 tojásból galuskát szaggatok bele. |
Ez a borsó leves, nagyon guszta!!!:):)
VálaszTörlés