40 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 evőkanál tej
3 evőkanál tejföl
3 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kevés langyos tejben felfuttatott
élesztőt, a cukrot, a tejfölt, és közepes keménységű tésztává gyúrjuk. 15-20 percig hűvös
helyen pihentetjük.
2. A gesztenyemasszát jól áttörjük, a porcukorral összekeverjük. A tésztát vékonyra
kinyújtjuk, négyzet alakú lapokra vágjuk. Mindegyikre kis halom gesztenyepürét
teszünk. Kifli alakúra formáljuk.
3. A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral, nem túl szorosan rárakjuk a kifliket, felvert tojással
megkenjük, fél óráig langyos helyen kelesztjük, majd a 180 fokos előmelegített sütőben
8-10 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. Végül megszórjuk a vaníliás cukorral.
Sokáig eláll.
Ez a finom recept 2010-es Fanny magazinból való.
Elkészítési idő: kb. 2 óra
1 db: 75 kcal
Nyami, nagyon szeretem a gesztenyét:) Sajnos ma használtam el az utolsó csomagot és itt nem lehet kapni:(
VálaszTörléstrollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm! Nagyon sajnálom, hogy nálatok nem lehet kapni, de remélem sikerül majd beszerezned, karácsonyra úgyis kell majd..., naa, én könnyen beszélek mikor az üzletek fagyasztói tele vannak pürével.
Szeretek mindent ami gesztenyés,és legjobban a gesztenyepürét! Finom lehet a kifli,jól néz ki!!!Legalább egyet ha lehet.
VálaszTörlésmellissina2! Sajnos már nem jut egy sem:( De legközelebb igen:-D
TörlésNekem is kedvencem télen a gesztenye, sülve-főve :)
VálaszTörléswanna! A sült gesztenye az igazi, valamikor vettük és a sütőben sütöttük.
TörlésDe régen volt!! Erről is leszokott az ember:(
Még sosem próbáltam a gesztenyést..mifelénk nem nagyon elterjedt. Köszi a receptet..majd elkészítem!
VálaszTörlésJutka! Ha mégis megpróbálod, akkor egy kis tejszínnel lazisd meg,hogy krémesebb legyen a töltelék. Remélem sikerül elkészítened!:)
Törlés