A NoSaltyn találtam rá erre a szilvás receptre. Legközelebb változtatok rajta, mert egy kicsit sűrű lett a tésztája, ami nem rontott az élvezeten, csak a gyerekeknek nem jött be, ahogyan szerettem volna. Inkább úgy mondanám, hogy tömör.
Hozzávalók: 10 dkg cukor
10 dkg Rama margarin
4 egész tojás
1 csipet só, kettő is mehet bele
1 citrom reszelt héja / én a levét használtam, mert a héja nem volt bio
2 tk. sütőpor
20 dkg finomliszt
75 dkg szilva /fagyasztott szilvát használtam, jól lecsepegtetve, fahéjas barna
cukorba forgatva 1/ 2 órát
5-10 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra /légkeverés l75 fok/.
2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
3. A szilvát kimagozzuk és negyedekre vágjuk.
4. A margarint a cukorral habosra keverjük.
5. Hozzáadjuk a tojásokat, a csipet sót, a lisztet, citromhéjat és gép habverővel jól
összekeverjük.
6. A tortaformát /kb. 24 cm átmérőjüt/ kivajazzuk, kilisztezzük és a tésztát beleöntjük.
7. A tetejére szorosan elhelyezzük a szilvanegyedeket.
Megszórjuk mandulaforgáccsal és kb. 50 perc alatt megsütjük, de nem kellett 50 perc, 30-35perc alatt elkészült.
Ha a tetején a mandula nagyon megbarnulna, akkor menet közben egy fóliával letakarjuk.
Jó Étvágyat!!!
Nagyon guszta és gazdag, igazán nem fukarkodtál a hozzávalókkal :))
VálaszTörlésIgazán guszta, a tömör tészta ellenére - vagy azzal együtt is - nagyon finom lehetett! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Finom is volt, a fahéjas-barna cukros szilva a mandulával egészen jól harmonizál.:)
VálaszTörlés