Hozzávalók: 20 dkg lencse 2 nagy sárgarépa 1 nagy fehérrépa 1 nagy szelet zeller 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma szárított petrus vegeta, só, pirospaprika liszt, olaj
Az apróra vágott vöröshagymát, az apró kockákra vágott zöldséget forró olajon megfuttattam, meghintettem 1 evőkanál liszttel, pirítottam, megszórtam fokhagymával, petrussal, pirospaprikával. Felengedtem levesmennyiségű vízzel, beletettem az előzőleg kiválogatott és beáztatott lencsét, ami csak arra az időre volt beáztatva, amíg dinsztelődött a zöldség. Készre főztem.
Ui: Elfelejtettem, hogy csigatésztát főztem bele. |
Nagyon finom lehetett guszta! Érdekes én eddig lencsét csak főzeléknek csináltam, pedig milyen finom lehet így levesként is!
VálaszTörlésÉva, köszönöm! Én inkább levesnek készítem, nagyon ritkán főzeléket. Új évre viszont lencsefőzelék készül.:)
TörlésHú ez a leves nagyon guszta,csak kár hogy nagyon messze van!Szívesen ültem volna ma az asztalodnál.
VálaszTörlésKöszi, ezt megfőzhetem máskor is, és akkor lehet enni belőle.
TörlésKépzeld, nem engedett be a rendszer a blogodba, a fánkodra írt megjegyzésemet visszadobta nekem. Csak tudj róla, hogy ott voltam!!!puszi
Puszi!
TörlésTartalmas leves, hozzánk jöhet! :-)
VálaszTörlésAz biztos! Nem is volt utána más, mert nagyon laktató, hátha még valaki kolbásszal, vagy egyébbel szaporítja. Nem is volt utána más csak muffin!:)
Törlés