A köröket nyolc egyenlő részre vágjuk, mint a tortát. |
A tölteléket a szélesebbik tészta végébe tesszük és a két sarkát behajtva feltekerjük a kifliket. Így lesz 64 kifli, nekem 56 lett. |
diótöltelék: cukor, dió és 1 tojásfehérje habnak: összekeverve |
Papíros tepsibe világosra sütjük, közepes lángon előmelegített sütőben. |
Még melegen porcukorba forgatjuk. Így olyan lesz, mint a mostani időjárás; havas:-) A recept a 2011-es novemberi Star a Te recepted újságból való, amit már 2x elkészítettem. |
Kedvencünk, főleg a kisfiamé:-) egymás után tudja eltüntetni a tányérról. Szerintem zsírral porhanyósabb, én is azzal szoktam.
VálaszTörlésSzépek!
Köszönöm! Nálunk is a gyerekek - ebbe én is beleszámítok - igencsak gyorsan eltudjuk tüntetni. Nem tudom miért, de valahogy nagyon eteti magát.:))
TörlésJó nagy adagot készítettél! Biztos finom volt!
VálaszTörlésÉn is csináltam már zsírral is, margarinnal is.
Azért is szeretjük, mert sokáig eltartható.
Sajnos azt kell mondjam, hogy két nap múlva már csak a hírmondó maradt belőle. De azért két napig, mert este készült és csak másnap lehetett enni belőle, mert úgy az igazi, ha teljesen kihűlt.
TörlésSokáig eltartható, de csak akkor ha 3x mennyiséget készítenék.
Margarinnal szoktam készíteni, de az nem élesztős, hanem sütőporos, és abból egészen apró kifliket.
Tücsike nagyon szerettem a hókiflit, akkor ettem utoljára amikor még Édesanyám készített, Nagyon guszták a Tiéid, visszahozták az emléket :)
VálaszTörlésDrága Mági! Köszönöm, amikor olvastam ezt a receptet nekem a régi időből a hájas kiflik jutottak eszembe, amit anyám sokszor készített gyerekkorunkban.
VálaszTörlés