Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg kenyérliszt
1 ek kukoricakeményítő
kb. 6-7 dkg vaj
3 dl tej
1 cs szárított élesztő
4 szem kockacukor
himalája só
vegyes magok
kevés kristálycukor
1 dl tejben 2 szem kockacukorral az élesztőt megfuttattam. A robotgép táljába öntöttem a liszteket, sóztam, a felfutott élesztőt, és a 2 dl meleg tejben feloldott vajat és a másik két kockacukrot hozzáöntöttem és beindítottam a robotgépet. Alaposan megdolgoztattam. Letakarva a sütőbe téve triplájára kelesztettem. Mikor már majdnem kifutott a tálból, deszkán átgyúrtam, és kisebb öklömnyi darabokat szaggatva belőle, kisodorva feltekerve sütőpapíros tepsire téve még 30 percet kelesztettem.
Olvasztott vajjal megkentem és rászórtam a magokat a birósok felére, a másik felére kristálycukrot. Félóra elteltével 160 fokos hideg sütőben kezdtem el a sütést légkeveréssel. Kb. 25 perc alatt megsült.
szép pirosra sült
brióskáim
Nagyon friss puha reggeli péksüteményt kaptam. Este készítettem, és nem is gondoltam, hogy reggelire is megőrzi a lágyságát. Mézzel és kávéval fogyasztottam. A kávémat egy szuper nyugdíjas pohárból élvezem.
"A Nyugdíjas kor az, amikor már nem a munkádnak élsz,
hanem az életeden munkálkodsz!
Ne kérd, hogy bármit tegyek, Nyugdíjas vagyok."
Nagyon finom, jó étvágyat!!! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése