Dupla adagból készült, és a dupla adagot írom le: Ez a recept összeállítás sajátom.
Hozzávalók: 2 adaghoz
40 dkg étcsokoládé 65-70 %-os - 10 dkg vaj( nem margarin) - 10 dkg kókuszzsír - 10 dkg nádcukor - 15 dkg kristálycukor - 4 egész tojás - 2 cs vaníliás cukor - 20 dkg darált dió - 20 dkg liszt - 1 cs foszfátmentes sütőpor - 1 tk fahéj - 2 ek natúr kakaópor - 6 ek tej - 1 kupica rum -
Forgatáshoz porcukor
A csokoládékat apróra vagdalom, - így gyorsabban olvad - és a vajakkal együtt gőz felett megolvasztom. Közben az egész tojásokat a cukrokkal, vaníliás cukorral, és a tejjel alaposan eldolgozom - robotgéppel , majd a rumot is hozzáadom. A lisztet, diót, kakaóport, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverem. Ha a csokoládé felolvadt, alaposan simára keverem, közben egy kicsit hűl, majd óvatosan a tojásos masszához csurgatom, közben a robotgép dolgozik. A lisztes keveréket fakanállal alaposan belekeverem. Ragacsos puha masszát kell kapjunk, inkább olyan laza legyen mint egy nokedli tészta. Folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőben pihenjen.
Az eredeti recept előbb kristálycukorban, majd porcukorban való forgatást ír, de akkor nagyon édes lenne, és nem olyan élvezhető. Ezért én csak porcukorban forgatom.
10 perc elég volt a sütéshez
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése