Tejfölös piskóta/2 adag
20 dkg margarint felolvasztok és hűlni hagyom. 25 dkg porcukrot, 3 egész tojást, 2 dl tejfölt, 1 vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját, 1 csipet sót, 1 sütőport együtt kikeverek. Beleöntöm a már kihűlt margarint, és a 25 dkg lisztet apránként hozzáadom.
Két kb. 30 cm-es sütiformát margarinnal bekenek és a tésztát elosztva beleöntöm, ezt úgy szoktam, hogy 1 merőkanál az egyikbe, 1 merőkanál a másikba, így biztos,hogy egyformán lesz mind a kettőbe. A tetejére gyümölcsöt teszek, De a legfinomabb a Meggy!!! Előmelegített sütőben, - nálam 180 fokos villany - sütöm. Érdemes 10 perc után belesni, mert hamar elkészül. Kb. az ideje 10-20 perc között. Lehűtve fogyasztani, mert üdítő hatása van. Jó Étvágyat! |
De elfogadnék most egy szeletet belőle! :)
VálaszTörlésSzívesen küldtem volna, de sajnos már elfogyott!!:))
TörlésNa a kukacok ízlése is változik, úgy látszik. :) De legalább bio, vagy permeteztétek??, és ennek ellenére laktak benne ennyien?? :S
VálaszTörlésPermetezés ellenére is kukacos,ha nem volna permetezve, csak rohadt meggyünk lenne. Kitudja??? Azelőtt nem volt kukac a meggyben, jó pár éve, hogy kukaclakta meggyünk van. Furcsa, mert a cseresznye nem kukacos. Érdekes az almánk sem volt kukacos, és most évek óta mind a fa alatt landol a kukacok miatt. Hát ez van!:(
VálaszTörlésNagyon szép! Én az idén megpróbálkoztam a meggyes pitével, piskótaszerű recepttel, de nem lett az igazi :), ezt kipróbálnám, de már csak jövőre, nincs meggy...
VálaszTörlésVajjal is megsüthető? (margarint nem használok semmihez)
wanna! Köszönöm! Igen vajjal is lehet. De bármilyen gyümölccsel elkészíthető, és befőtt meggyel is lehet.:))
VálaszTörlésEz a pite isteni lehetett,megsütöm holnap csak barackkal,vagy van kimagozott meggyem,már olyan mint a mazsola,azzal megsütöm.Az egyiket barackkal a másikat a meggyel.Viszem a receptet.Vajjal sütöm én is!!!:):)
VálaszTörlésAz a lényeg, hogy a gyümölcs szaftos legyen, és ne süssük sokáig, hogy omlós maradjon a tésztája. Ja, és még az is fontos, hogy ne legyen vastag a tészta, olyan 3-4 cm vastag legyen csak. A vaj talán még jobb, mert zsírosabb mint a margarin.
TörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlésKriszta, köszönöm!
Törlés