Lejárt idő után munkalapon megint megdolgoztam, formára igazítottam , és sütőpapírral bélelt kacsasütő formába tettem, letakarva szintén meleg helyen 45 percig kelesztettem. Utána pengével megpróbáltam bevagdosni, kézzel segítettem a vágásokat széthúzni, majd megvizeztem a tetejét és megszórtam magokkal (lenmag, szezámmag, napraforgómag) 250 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 10 perc után 220 fokra állítottam a sütőt, és szép piros ropogósra sütöttem. Közben letakartam sütőpapírral mert nagyon hamar piros lett a teteje. Legközelebb használni fogom a kacsasütő tetejét. A sütő aljába egy kis edénybe vizet tettem. A sütési idő kb. 60 perc. Sütés után vízzel átkentem, majd konyharuhával letakarva pihenni-hűlni hagytam.:) |
Az igen milyen guszta, szép kenyér! Úgy ahogy van az alsó fotón jöhetne most ide:-) minek kell nekem este éhesen blogoznom? :-)
VálaszTörlésKöszönöm! Én is ezt szoktam mondani, hogy kellett nekem este 11-kor kajás blogokat nézni??? Olyankor mindig éhes leszek!:))
TörlésJól néz ki a kenyered,csak kár hogy nem haraphatok bele!!!Megpróbálkoznék vele!
VálaszTörlésKöszi! Majd még sütök!!!
TörlésNagyon szép lett, kívül-belül! :) Azzal a jóféle kolbásszal el is fogadnék egy fél szeletkét! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Nagyon szívesen küldök, ablakot nyisss.....
Törlés