Ez a mennyiség amit a recept megad, 20 db-ra szól. Nekem csak egy hatos minikuglóf sütöm van, ezért a többi tésztát hagyományos kuglóf sütőben sütöttem meg. |
Ha egy nagy kuglófot készítünk, először 160-170 fokon süssük 15 percig, majd 140 fokon 20-25 percig, nehogy a magas folyadéktartalom miatt nyers maradjon. |
Nagyon finom és könnyű lett a tésztája, és az alma a tetején isteni finom:) |
Ez a recept 2009-es Nők lapja konyhájából való. |
Megpróbáltam belenyomkodni az almát, de ahogy a tészta nőtt, úgy jött vissza a tetejére az alma. Nem voltam elég drasztikus. |
A nagy kuglófot nem láttam szeletelve, mert azt elvitték a gyerekek, de a visszajelzés annyi volt: OKÉ a süti:) Nekem ennyi is elég. |
Tetszett a visszajelzés! :D Nagyon guszta, a tésztája igen finomnak tűnik. :)
VálaszTörlésKöszönöm! A kuglóf tésztája álom könnyű, én sem gondoltam, hogy ilyen laza lesz. Még az kislány unokám is megette, pedig nem szereti a gyümölcsös sütiket.:)
TörlésNagyon finom lehetett ez a kuglóf! Tavaly kellett volna nekem ez a recept, akkor volt sok almánk, az idén sajnos úgy kell vennem. De azért kacérkodom vele, a gyönyörű fotóidon látszik, milyen pehelykönnyű a tésztája.
VálaszTörlésmarisz57!
VálaszTörlésKöszönöm! azt is hogy szépnek nevezted a fotóimat. A fotók este készültek villanyfénynél, és azért lesznek ilyen sápadt sárgásak. Korrigálni sem lehet!:(
A receptet most is kipróbálhatod, és biztos vagyok benne, hogy nem fogsz csalódni, nagyon finom.:)
Az almával a tetejükön majdnem megszólal, hogy kóstolj meg:-) nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm! Nekem az alma volt a lényeg, utána csak a tésztája:)
TörlésBiztos hogy finom, az almás süti nem is lehet rossz ;-), irígykedem a mini kuglóf formádra, nagyon tetszik.
VálaszTörlésIgen, nagyon aranyos a forma, és évekig állt a szekrényben, csak a nagyot használtam, de nem tudom, hogy miért??!!! Most már többször fogom.:-)
Törlés