Hozzávalók:
16 dkg vaj, 8 dkg porcukor, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipetnyi só, 7 tojás, 9 dkg kristálycukor, 19 dkg liszt, egy késhelynyi sütőpor, 6 dkg mazsola, 1/3 dl rum, 7 dkg apróra vágott főzőcsokoládé, vaj és liszt a formához, 10 dkg sárgabaracklekvár sötét csokoládémáz a kuglóf bevonásához |
Szuper ez a kuglóf,jó macerás! De nagyon finom lehet,főleg másnap,minden ilyen sütit másnap szeretek.Gratulálok!
VálaszTörlésSzia! Köszi a gratulát! Nagyon finom volt, a gyerekek csak ették-ették.Hízott a bögyöm, főleg, hogy Júlia semmilyen gyümölcsös sütit nem eszik meg. A házi tojásunk meg olyan szép, hogy ilyen gyönyörű sárga a tészta.
TörlésAnnyira guszta, hogy már harapnám is:-)
VálaszTörlésKöszönöm! Az biztos, hogy hamar elharapdáltuk mi is. És milyen finom tejjel is és kakaóval is.:)
TörlésJuj ez nagyon szép! Kuglófot még nem csináltam. Csokimáz nélkül is jó, ugye?
VálaszTörlésKedves Borso! Köszönöm! Csoki nélkül is is jó, még úgy nem ettük. A baracklekvár a tetején nem engedi kiszáradni és finom ízt ad neki, de gondolom ha porcukorral megszórod úgyis nagyon finom. A lényeg, hogy sütés után le kell takarni és úgy kihűteni, így nem szárad ki. De annyira finom, hogy érdemes legalább egyszer kipróbálni.
Törlés