A leves hozzávalói: pár szem burgonya, 2 kisebb sárgarépa, fehérrépa nem volt, zeller, vöröshagyma, fokhagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, ami nincsen a tálban, mert később került a levesbe. Szárított zellerzöld, fodros petruska, só, szárított borsikafű,vegeta, olaj, liszt, pirospaprika. Eperlevél levestészta. A hagymát-fokhagymát-zöldségeket olajon megpirítottam, egy evőkanál liszttel meghintettem, pirítottam,pirospaprikával megszórtam, felengedtem vízzel. Mikor felforrt, hozzáadtam a paradicsomot,paprikát, fűszereket, kb. 25-30 percig főztem, majd beletettem a kockára vágott burgonyát. Nem sokkal később a levestésztát, hogy a burgonyával együtt tudjon megfőni. Megszórtam fodros petrussal, és készre főztem. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése