Hozzávalók:
24 dkg sima liszt, 12 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1/2 teásk. szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, v. leve
Jól és gyorsan összedolgozzuk a tészta hozzávalóit és kicsit hidegen pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a tésztát kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, megszurkáljuk villával és elősütjük. Kb. 10 perc.
Elkészítjük a túrótölteléket.
50 dkg túró, 15 dkg kristálycukor , 2 cs vaníliás cukor(bourbon) 3 evk. búzadara mert elég nedves volt a túró.
A tölteléknek valót jól kikeverjük, majd 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük és a túróhoz adjuk.
Az elősütött tésztát jó vastagon megkenem baracklekvárral, jó kis házi baracklekvárral, a túrót ráöntöm és 180 fokon tovább sütöm kb. 35-40 percig.
Amíg sül a tészta, 5 tojásfehérjét 20 dkg kristálycukorral nagyon keményre felverem és a majdnem készre sült tésztára kenem. 150 fokon folytatom a sütést kb. 20-25 perc, amíg szint kap a hab.
A kisebbik fiam nem egy Rákóczi túrós rajongó, de mindenki más imádja. A legnagyobb rajongó én vagyok
- mindig ízlik amit sütök - :-)
|
Még sose készítettem, pedig nagyon szeretem, lehet nemsokára megsütöm. szép lett! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Hát amikor az elsőt készítettem nagyon izgultam, hogy sikerüljön. Sikerült, csak a hab nem volt olyan tökélestes. Mára összejött.:-))
TörlésNagyon jó! Mindenféle túróst szeretünk, fogyasztunk is gyakran, mégis valahogy a Rákóczi túrós még kimaradt...
VálaszTörlésRégebben én nem mertem a Rákóczi túróst sütni, azt hittem olyan bonyolult, de csak a hab miatt. De aztán nagyon belejöttem! Érdemes elkészíteni, megéri!!! :-)
TörlésGuszta... Ráadásul a túrós nagy kedvencem, legyen az akármilyen süti...
VálaszTörlésKöszönöm! Nálunk is mindegy, csak túrós legyen.... :-)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés