Rizses lecsó sertésszelettel
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwVKSkm1OWnUqDz65l_DbWUpjIXF8yXOeC2YC-nWzxq9Uab9DNXc3-PDWGAHdIT-uMvkTCpEmKdIF5K2Vx3z5HEu04_Hp7s3aSTeDEpEeY4wLjuD7JhI5peTYjCkeEtlAcXvLXRLj4SLD0/s640/2013.rizses+lecs%C3%B3+sert%C3%A9sszelettel.jpg) |
Felirat hozzáadása |
Újabb lecsó változat ezúttal sertésszelettel. A sertésszeletet előkészítés után (lemostam, szárazra töröltem, kloffoltam) megsóztam,borsóztam, lisztbe mártottam és kevés forró olajon pirosra elősütöttem. A vöröshagymát szeletekre vágtam, és a serpenyőben visszamaradt forró olajon megfuttattam, pirospaprikával megszórtam, és felengedtem kb.2 deci vízzel. Tettem bele gulyás kockát és kicsit forraltam, majd bele tettem a húst és majdnem puhára főztem. A megtisztított paprikákat felkockáztam, és a hagymás-húsos szaftra öntöttem és a paprikával együtt puhára főztem-sütöttem. A rizst külön főztem és amikor a lecsó (paradicsom nélküli ) készre főtt, hozzá kevertem a rizst és még egyszer összeforraltam és kész.
Ui: menet közben még sóztam és borsoztam.
Egy kicsit zsíros lett, kenyérrel v. savanyúval ellensúlyozni lehet.:))
Lecsó az örök kedvenc:) Nagyon finom változat ez is, ízlene nekünk. Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésKedves trollanyu!
TörlésKöszönöm, mi is nagyon szeretjük. És jó hogy nem csak nyári étel, mert már télen is lehet hozzávalókat kapni és egészen jó minőségben. :) Neked pedig kellemes és jó főzős-sütögetős hetet kívánok!:-)