2013. december 9., hétfő
Korhelylevesem :))
Egy kg káposztából, egy pár virsliből, egy pár csípős debreceniből és 15-20 dkg gombából készült.
Pörkölt alapot készítek, és az enyhén kimosott káposztát kicsit felaprítom, hogy ne legyen olyan hosszú szálkás. Ráteszem az alapra, felengedem annyi vízzel amennyi szükséges és egy órán át főzöm 5-6 gerezd fokhagymával amit felszeletelve adok hozzá, babérlevéllel, egész borssal, csípős csöves zöldpaprikával, egy kisebb paradicsommal, csípős gulyáskrémmel.
Közben felszeletelem a virslit és a debrecenit amit előtte mindig megmosok, és a debreceni héját lehúzom. De lehet jó kis házikolbásszal, füstölt hússal, kinek mi található otthon, vagy éppen mit szeret jobban.
A megtisztított gombát nagyobb darabokra vágom.
Amikor már majdnem puha a káposzta - ez lehet másfél óra is -
hozzáadom a kolbászt és a gombát. 20 percig főzöm, majd a végén a virslit, mert annak nem kell nagy főzés csak annyi rottyantás, hogy biztos legyen az eltarthatósága. A lényege, hogy - szerintem - legyen csípős és bőségesen leve. Nem szeretem ha megáll benne a kanál. A fiúk erről másképpen vélekednek.
Én egy egész hétig tudom enni. Csak akkor szoktam kimosni, ha nagyon savanyú, különben csak a felét, a másik felét meghagyom, hogy benne maradjon a jó kis savanyú káposzta íze.
Jó Étvágyat!!! :))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Korhelylevest már ettem és ízlett is eddig mégsem készítettem! Most hogy olvastam a receptedet nagyon megkívántam guszta!
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Nem fogod megbánni ha elkészíted! :))
Törlés