Ezt a finom receptet nem tudnám megmondani, hogy honnan származik, de a készítője nevét megadhatom: Kisildi sajnos csak ez van a receptem mellé írva!
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1 cs van.cukor
15 dkg vaj
10 dkg mascarpone
1 tk sütőpor, csipet só
ha kell kevés víz
A hozzávalókból finom tésztát gyúrunk és ha kell még kevés vizet adunk hozzá.
Fóliába csomagoljuk és min. 30 percre a hűtőbe tesszük.
Nyújtsuk 5 mm vastagságúra, majd lisztezett kiszúróval vágjuk tetszőleges formákra, de akkor kettő-kettő mindig legyen egyforma. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a linzereket.
Előmelegített 180 fokos (én 170) sütőben süssük rózsaszínűre kb. 10 perc.
Ha kihűlt ragasszuk össze bármilyen krémmel v. lekvárral. Na nálam ez elmaradt, mert azt mondta a család, nehogy elrontsam mindenféle kenceficével, mert ez így jó ahogy van. És mit mondjak, nagyon elfogyott.
egyveleg |
Kisildi krémje: ha nincsen marcipán, marcipánburgonyát használunk.
20 dkg marcipánburgonya
10 dkg mascarpone
5 dkg vaj
1 tk mandula aroma
A marcipán burgonyát lereszeljük és habosra keverjük a többi hozzávalóval és ezzel töltjük kekszeket.
Mivel krém nem készült, így nem tudom milyen, de biztosan nagyon finom.
Elkészítem újra és töltöm is, a saját örömömre!:))
Kisildinek köszönöm a receptet!!!!
Megleptél ezzel a marcipán burgonyával. utána néztem már ismerem. Nagyon szépek a sütik, az elrendezésük alaposságot tükröz.
VálaszTörlésKöszönöm Olgis!
VálaszTörlésMarcipánburgonyával még nem találkoztam, de innen a netről ismerem. Az a jó benne, hogy házilag is készíthető. Talán még ki is fogom próbálni! :-)