![]() |
Az almás-fahéjas muffinból csak ennyi kép készült, sajnos a többi fotózás elmaradt a nagy készülődésben. |
Száraz anyagok: 10 dkg finomliszt
12 dkg teljes kiőrlésű finomliszt
1 1/2 kk sütőpor
1 kk szódapor
1 kk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja,( ha nem vegyszer mentes, akkor a
levét használjuk) majd összekeverjük a szárazanyagokat
Nedves anyagok: 8 dkg barna cukor
1 egész tojás
15 dkg sima joghurt
1/2 dl olaj
15 dkg alma reszelve
4 dkg mézzel ( 2 ek)
mazsola ízlés szerint, teában v. rumban áztatva
Az almát megcsepegtetjük citromlével, és a mézzel összekeverjük, majd a nedves anyagokkal robotgéppel jól összekeverni.
A nedves anyagokba beledolgozni az átszitált szárazanyagokat fakanállal, és nem kell agyon dolgozni épp csak összekeverem.
Kapszlikkal kibélelt muffin sütőbe kanalazom és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. (de sütője válogatja, mert nekem a 180 fokos nagyon forró)
5 dkg mazsolát vagy csoki kockákat dugdosok a bekanalazott tészták tetejére. Én a csokit elfelejtettem ( a mazsolát nem szeretik) így csak az utolsó 3 db-nál jutott eszembe, így azokba került csoki. Ebből az adagból 15 muffin lett. A felső képen a 3 db csokis muffin látható. 4 muffin maradt azokat is kicifráztuk.
Jól néz ki ez a muffin!! :) Szeretnélek játékra invitálni. Nézz be hozzám!
VálaszTörlésKöszönöm!
Törlés