Az elmaradhatatlan zserbó minden alkalomra, ez a finomság a 2013-as karácsonyi!!! :-) Szerintem megunhatatlan!!!!
Nem találtam a saját receptemet, ezért most Drogyikné Szabó Éva Vicustól készítettem el. Szinte azonos a saját receptemmel.
40 dkg liszt, 20 dkg zsír v. vaj, 5 dkg cukor, kevés tejben felfuttatott 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 sárgája, mokkáskanál szódabikarbóna.
20-30 dkg dió, 20 dkg porcukor, lekvár
A hozzávalókat összedolgozzuk, 3 cipóra osztjuk. Késfok vastagságúra kinyújtjuk.
Az első lapra baracklekvárt kenünk, bőven megszórjuk cukros dióval, rá a második lap, lekvár,cukros dió, majd a harmadik lap.
Tetejét villával megszurkáljuk, majd egy órát letakarva pihentetjük.
Előmelegített 160 fokos sütőben vagyis lassú tűzön megsütjük. Ha langyosra hűlt, csokimázzal bevonjuk.
Csokimáz: 3-4 evőkanál kakaópor /keserű/ ízlés szerinti cukorral és tejjel, vagy vízzel felfőzünk, majd a tészta tetejére csorgatjuk. Kakaó helyett csokoládéval is bevonhatjuk a tésztát.
Jó étvágyat!!!
|
Szép! Nem a legegyszerűbb sütemény, de isteni az biztos, kell tudás az elkészítéséhez ... :)
VálaszTörlésGrat!
Köszönöm Wanna! Az biztos, hogy egy jó minőségű tészta elkészítéséhez kell a gyakorlat és a tudás. Sajnos már nem emlékszem, hogy az első zserbóm készítése mennyi izgalmat okozott. De biztos izgultam, hogy sikerüljön.:-)
TörlésEgyik kedvenc sütink! Karácsonyra én is sütöttem, de nem is tudtam lefotózni. Mire észbe kaptam már csak a szélek maradtak:-) Nekem az első zserbóm egy picit szárazabbra sikerült, azóta tudom, hogy a lekvárt nem szabad sajnálni belőle:-)
VálaszTörlésKedves HajniZoli, azóta kiderült, hogy nem is olyan nehéz feladat a zserbó sütés, szerintem az egyik legegyszerűbb tészta.:)
TörlésEgyik kedvencünk!
VálaszTörlésNekünk is, ráadásul a kisunokám nagyon tudja élvezni mikor eszi! :-)
Törlés