A sörkifli hozzávalói:
50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 egész tojás + 1 db a kenéshez
2-3 ek tejföl
1 csapott ek só
1 ek cukor
150 ml olaj
olvasztott vaj
Töltelék: 1 rúd juhtúró, 1 rúd sonkás krémsajt
a tetejére: 15 dkg reszelt sajt
elkészítési idő: 90 perc
A lisztet szitáljuk egy tálba. A tejet és a tejfölt keverjük el, együtt langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.
Adjuk a liszthez a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, majd jól dagasszuk össze. Egy rugalmas könnyű tésztát kell kapnunk. Ha ragad, még egy kis lisztet adhatunk hozzá. Kelesszük egy órán át.
Gyúrjuk át, majd osszuk 4 egyforma nagyságú cipóra. Nyújtsuk ki mindet 1/2 cm vastag, kerek lappá, vágjuk 8 cikkre (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk).
Kenjük meg olvasztott vajjal, és a simára kevert túró-sajtkeverékkel egy-egy teáskanállal tegyünk a szélesebb felére, majd tekerjük fel.
Helyezzük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire és kelesszük még 10-15 percig.
Végül kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg reszelt sajttal, és 200 fokon előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Ezt a finom receptet a Blikk receptújságban találtam. Annyival egészítettem ki, hogy a tölteléket én kreáltam.
Nagyon finom!!!!
Jó étvágyat!!!!!! :-)
Tetszik az ötlet!
VálaszTörlésNekünk is, és nem is tudom, minek vesszük azokat a rozzant pékárukat!
TörlésJól mondod!!! Talán időspórolásból inkább....
VálaszTörlésAz igaz, gyorsabb és könnyebb a dolgunk!
Törlés