Régóta készülök Almás krémest sütni, végre október végén elkészült!
A sok almás-krémes süti közül válogatva a 2012-es januári Receptözön magazinból készítettem el.
Hozzávalók:
Kb. 1 kg almám volt, de akár 2 kg almát is elbírt volna
8 tojás
18 dkg porcukor
3 ek. víz
20 dkg liszt
fél cs. sütőpor
1 ek kakaó
Elkészítés: Alufóliával kibélelt tepsibe az almát szorosan egymás mellé szeleteljük. Az almát hámoztam, mert elég ráncos volt a bőre!
A tojások sárgáját 18 dkg porcukorral és 3 ek. vízzel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a keményre felvert tojásfehérje habot.
Felét az almára simítjuk, a maradékhoz kakaót keverünk, ez a sárga rétegre kerül, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük kb. 45 perc.
Krém készítése:
0,5 l tej
2 cs vaníliás pudingpor
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
ét vagy tejcsoki tortabevonó
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
A megdermedt süteményről lehúzzuk a fóliát és az alma tetejére kenjük a krémet.
Végül a süti tetejére csurgatjuk a tortabevonó csokoládét.:))
Nagyon finom, hasonló az én almás krémesem, de régen sütöttem!
VálaszTörlésAnnyira egyszerű süti, hogy nem is értem miért nem sütöttem még soha?!!! Ha a blogodban megjelent akkor megnézem.:))
Törlés