A felső kép a telefonommal készült, amit azóta elvesztettem, - aki megtalálta nem adta vissza - az az eredeti szín, az alsó kép pedig a fényképezőgépemmel készült ezért más tonusú! Ezek az ételek amit mostanában felteszek, nem mai, hanem még a nyáron és kora ősszel készültek, csak nem volt lehetőségem foglalkozni a blogommal. De mind hazai és saját!:))
A mártáshoz az elősütött hús zsírjában amit ha kell még kipótolók, megfonnyasztok egy fél fej vöröshagymát, utána a megtisztított zöldségeket karikára vágva , - zeller,sárgarépa,fehérrépa,fokhagyma - rádobom a hagymára és megpirítom , majd felengedem húslevessel (kockából) és visszatéve a hússzeleteket puhára főzöm. Teszek még bele citromkarikát, borókabogyót, feketeborst, 1-2 babérlevelet, ételízesítőt, persze mindent ízlés szerint. Mindig annyi legyen a felengedő levünk, hogy bőségesen legyen mártásunk. Amikor a hús és a zöldségek puhák, a húst kiveszem a zöldségeket leturmixolom. Vissza a lábasba a hússal együtt és mustárral és tejföllel amiben tettem egy kanál lisztet besűrítem. Készre forralom.
Túrógombóccal tálaltam; 1/2 kg túró, 2 egész tojás, só, bors, és annyi liszt, amennyit a túró felvesz, kanállal alaposan összekeverem, majd pihentetés után forró olajban kisütőm. Most kivételen nem zsemlegombócot főztem hozzá. Nagyon finom volt. A gombóc a mártással is kitűnő, ha nem akarunk húst enni hozzá!!! de minek, ha azt is élvezhetjük. :))
Szia Anyuci!
VálaszTörlésA vadast en is megennem!
gitaros
Szia Kisfiam! Köszi, legközelebb ha készítek szólok és átjöttök egy jó vadasra! Puszi:)
Törlés