A maradékok hasznosítása egy gyors sütemény készítéséhez. Mivel volt maradék teában áztatott aszalt sárgabarackom, pirított apróra vágott dióm, pár kanál maradék sárgabaracklekvár, és egy megbontott cseresznyebefőttem, meggybefőttem.
Ez a recept már többször szerepel a blogomban.
![]() |
sajnos a szeletképek nem valami tökéletesek, mindig ilyen homályosak lesznek, ha fényképezőgéppel készítem |
20 dkg margarint felolvasztunk és hűlni hagyjuk.
25 dkg porcukrot, 3 tojást, 2 dl tejfölt, 1 vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját, 1 csipet sót, 1 sütőport együtt kikeverünk. Beleöntjük a már kihűlt margarint, és a 25 dkg lisztet apránként hozzáadjuk.
![]() |
ez a meggyes változat |
Két kb. 30 cm-es sütiformát margarinnal kikenünk, (nem fontos kihinteni liszttel v. zsemlemorzsával, én kihitettem) a tésztát elosztva beleöntjük. Nekem egy pite sütőformám és egy négyszög alakú tepsi lett (27x35 cm) de valamivel kisebb jobb lett volna, mert így nagyon vékony lett. Meglocsoltam (elosztva a két formára) sárgabaracklekvárral, aszalt barackkal amit apró kockára vágtam, a darabos dióval és a cseresznyebefőttel.
Előmelegített 190 fokos sütőben nem olyan pirosra sütni mint én hanem egy kicsit halványabbra. Vigyázni kell mert nagyon hamar elkészül. Kb. 10 - 15 perc.
Ha egy tepsibe tesszük bele a tészta mennyiségét akkor az vastag lesz, és nem lesz olyan finom, lágy mint ha két formában sütnénk.
![]() |
cseresznyés változat |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése