60 dkg BL 80-as liszt/de lehet sima is /BL 55/
30 dkg főtt krumpli kihűtve
1 dl olvasztott vaj
2 dl tejföl
1 dl tej
3,5 dkg élesztő
1 csipet cukor
2 tk só
A kenyérsütőgéppel v. kézzel tésztát dagasztunk. Én kenyérsütőgépben készítettem, és ott is hagytam megkelni. Csak azt sajnálom, hogy elfelejtettem lefényképezni, mikor kiborítottam a megkelt tésztát a táblára, valami gyönyörűséges volt.
Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk és kézzel ellapogatjuk (nem kell sodrófa) ujjnyi vastagra.
6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrom, a maradékot összegyúrom, újra lapogatom és kiszúrom.
Sütőpapíros gáztepsire teszem a pogácsákat és hagyom kelni még 20 percet.
Ezalatt a sütőt előmelegítem 200 fokra. Tojássárgájával lekenni, tetejüket sajttal megszórni.
Sütési idő kb. 25 perc.
A másik megrakott tepsit ez idő alatt tegyük hűvös helyre, nehogy túlkeljen.
Rácsra téve hűtjük.
![]() |
a halványság a felvétel minőségére vonatkozik |
Még mindig keresem ám a nekem tökéletes krumplis pogi receptet. :) Ezt is ki fogom egyszer próbálni. :)
VálaszTörlésCsilla, remélem sikerül egyszer megtalálnod a tökéletest, mi is keressük mindig az anyuféle krumplis pogácsának az izét és tésztáját.:)
TörlésNagyon guszta , szeretjük mi is . Különösen a kisebbik lányom kedvence a krumplis pogi, hasonló az én receptem is!
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Sajnálom, hogy elfelejtettem oda írni a recept tulajdonosát, mert az eredeti recept címe az a krumplis pogácsa olajjal. De mivel a recept nem tartalmaz olajat, ezért nem vagyok biztos benne, hogy nem hagytam-e valamit ki, amikor kiírtam. Talán majd egyszer rátalálok!!
VálaszTörlés