2011. január 28., péntek

Almás metélt

Hozzávalók: 40 dkg metélt tészta, l kg alma, 8 dkg vaj, l0 dkg darált dió, 5 dkg mazsola, 3 dkg zsemlemorzsa, fél citrom reszelt héja, fahéj, só.

Elkészítés:  A metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, és 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. A megtisztitott alma magházát eltávolitjuk, húsát szeletekre vágjuk. Lábasba tesszük, megszórjuk fehéjjal, reszelt citromhéjjal, és megpároljuk. Kivajazott morzsával kihintett tepsibe tesszük a tészta felét, ráteritjük az almát, megszórjuk mazsolával, darált dióval, és betakarjuk a maradék tésztával. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. /morzsa helyett, darált dióval is meghinthetjük a vajas tepsit/  Jó Étvágyat!!!!!!!!!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése