2011. február 16., szerda

Meggyes rizskoch

Nem ennek indult, hanem csak sima tejberizsnek. De mivel kicsit sürű lett, meggondoltam magam és sütit csináltam belőle.
Kb. 3dl-s bögrével mértem a rizst, megmostam majd a főzőedénybe téve, annyi vizet öntöttem rá amennyi ellepi és felfőztem. Közben felforraltam kb. 1 liter tejet, és amikor felforrt /mikroban 10 perc/hozzá öntöttem a tejet, lefedtem és előmelegitett sütöben  l00 fokon hagytam, hogy a rizs a tejet magába szivja.Kb. 30-40 perc. Kivettem, belekevertem 2 evőkanál cukrot, mint mondtam sürü lett alig lehetett keverni, ezért hagytam kihülni. Igy gondoltam meg magam. 4 tojás sárgáját 18 dkg kristálycukorral és 10 dkg margarinnal jó habosra kikevertem, a fehérjét felvertem habnak, reszelt citromhéjat tettem bele, összekevertem, majd 1 üveg meggybefőttet kimagozva, zsemlemorzsában megforgatva, a kivajazott, zsemlemorzsázott tepsibe öntve a masszát, megraktam meggyel és megszórtam kandirozott barnacukorral. 2 csomag vaniliáscukrot is tettem bele. 180 fokos sütőben 50 perc alatt elkészült. Még forró, majd csak holnap szeletelem.   Fénykép is készül, de még nem tudom feltenni, de ügyeskedem. Jó  étvágyat!!!!!

2 megjegyzés:

  1. Szerintem ez nagyon finom lehet!!!!

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon finom tud lenni, főleg azokat az időket szerettem, mikor anyu csinálta, még anno idején.

    VálaszTörlés