2011. február 2., szerda

Túrógombóc

 Ezt a gombócot az unokáim kedvére készitem. Jó sok tejföllel tálalom, úgy szeretik.


Hozzávalók: 1/2 kg tehéntúró
                       2 db tojás
                       2 evőkanál búzadara
                       1 evőkanál liszt
                        l evőkanál tejföl, csipetnyi só, ennél egy kicsit többet tettem.
                        25 dkg zsemlemorzsa
                        10 dkg margarin de lehet, zsírt v. olajat használni, amiből kevesebb kell mint a 
                         margarin.

A túrót a villával simára kevertem, hozzá tettem a tojást, 1 púpos evőkanál lisztet, 2 púpos evőkanál búzadarát, é a jó evőkanálnyi tejfölt, 2 csipetnyi sót. Jól összekevertem, és 20 percre  pihentettem. A margarint felolvasztottam és addig melegitettem, mig a margarinból a nedvesség eltünt, ha már nem bugyog akkor jöhet bele a zsemlemorzsa. Én szeretem, ha jó aranybarnára pirul. Jobb az ize.  Ha a gombócok feljönnek a viz tetejére, még egy pár percig főzöm, majd leszűröm és összekeverem a zsemlemorzsával. Porcukorral és tejföllel tálalom. Jó Étvágyat!!!!!!!!!!!! 
      








2 megjegyzés: