Ezt a gombócot az unokáim kedvére készitem. Jó sok tejföllel tálalom, úgy szeretik.
Hozzávalók: 1/2 kg tehéntúró
2 db tojás
2 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
l evőkanál tejföl, csipetnyi só, ennél egy kicsit többet tettem.
25 dkg zsemlemorzsa
10 dkg margarin de lehet, zsírt v. olajat használni, amiből kevesebb kell mint a
margarin.
A túrót a villával simára kevertem, hozzá tettem a tojást, 1 púpos evőkanál lisztet, 2 púpos evőkanál búzadarát, é a jó evőkanálnyi tejfölt, 2 csipetnyi sót. Jól összekevertem, és 20 percre pihentettem. A margarint felolvasztottam és addig melegitettem, mig a margarinból a nedvesség eltünt, ha már nem bugyog akkor jöhet bele a zsemlemorzsa. Én szeretem, ha jó aranybarnára pirul. Jobb az ize. Ha a gombócok feljönnek a viz tetejére, még egy pár percig főzöm, majd leszűröm és összekeverem a zsemlemorzsával. Porcukorral és tejföllel tálalom. Jó Étvágyat!!!!!!!!!!!!
Én is megenném!!!!!
VálaszTörlésugye??? szerintem is finom.
VálaszTörlés