2011. április 18., hétfő

Almáspite kávéval

Az almáspite az unokáim kedvence, ezért ez a süti rendszeresen készül. Először az almát készitem el: én kb. 2 kg almát meghámozok, magjától megszabaditom, lereszelem, izlés szerint cukorral összekeverem, párolom. Izlés szerint fahéjat keverek bele. Amig az alma hül elké- tem a tésztát. Fahéj izlés szerint. A tészta hozzávalói: 40-45 dkg sima liszt, fél csomag sütőpor,20-25 dkg margarin,v.zsir. 15 dkg porcukor, 1 cs. vaniliás cukor, só, annyi tejföl, v. tej, hogy ru- galmas tésztát kapjunk. Gyorsan összedolgozzuk, ketté vesszük, az egyiket kinyujtjuk,tepsibe helyezzük, rákenjük a kihült tölteléket, kinyujtjuk a másik lapot is, rátesszük a töltelék tetejére. Egy evőkanál tejfölt kikeverünk 1 cs vaniliás cukorral, és a tészta tetejére kenjük. Villával megszurkáljuk és 170 fokos előmelegitett sütőben megsütjük. Porcukorral meg- hintve tálaljuk. Ez a recept Horváth Ilona receptkönyvében találtam, és ez a tészta, többféle süteményhez alkalmazható. A képen látható másik tálban, apró kifliket készitettem, darált dió és lekvár keveréke a töltelék. Csak ez a pár darab maradt belöle, mert már a többit elfogyasztottuk. Nálunk nem sokáig marad a süteményekből. Kellemes sütést!!
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

  1. Látom terítve,megyünk!!!!! minden egyben!egy délutáni kávézásra és sütizésre!!!!jól néz ki!!!

    VálaszTörlés