2011. április 18., hétfő

Pizza az unokáimnak ahogyan szeretik

Ez a pizza ugy készült,hogy az unokáim is szivesen megegyék, ezért egy kicsit kolduldus pizzának hivjuk. Hozzávalók: 50 dkg sima liszt, l cs 7 gr-os száritott élesztő, mindenki izélése szerint só, száritott füszerek, oregano,bazsalikom,kakukkfű,borsikafű. Annyi langyos viz kb. 2 dl, de nem egyszerre öntöm bele, hanem adagonként, mert lehet, hogy több v. kevesebb kell. Fél deci olaj. A hozzávalókat jól összedolgozom, amikor már szép sima fényes, akkor letakarom, kb. 1/2 v. 3/4 órát hagyom kelni. Nem teszem meleg helyre, de hidegre sem. Amikor megkelt, ketté veszem, és kihuzogatom 2 db tepsibe. Megkenem olajjal. A mártás, ha nem készitek személyesen paradicsomléből, akkor ketchapot kenek a tetejére, ha van otthon sajtkrém akkor azt nyomogatok csipetnyi falatokban a ketchap tetejére, trapista sajtot reszelek a rá, de ezt bőven teszem. Előmelegitett sütőben l90 fokon addig sütöm, mig piros lesz a teteje. Ha egy kicsit ropogos, ugy szeretjük. Saját készitésü paradicsom szószóm: 7 dl paradicsomitalt főzőedénybe töltöm, egy teáskanál vegetát, 2 gerezd fokhagymát, fél vöröshagymát, 1 db babérlevelet, száritott bazsalimokot, borsikafüvet, oreganot teszek bele, persze izlés szerint. Igen, még annyi cukrot, hogy kellemes édeskés ize legyen. Sürüre megfőzöm, átturmixolom, a babérlevelet előtte kiveszem. Ha nagyon erős a paradicsomiz, akkor kevés vizzel szoktam higitani,főzés közben. Mi igy szeretjük. Nem is marad belőle rövid időn belül semmi. Jó étvágyat!
Posted by Picasa

1 megjegyzés: