Erre lehet mondani, hogy "isteni"!!!!!
Az én családom szerint ez az egyik legfinomabb igazi csokitorta!
Régóta készitem, de ritkán, hogy megőrizzem az ünnepélyességét.
Viktor unokámnak a születésnapjára készitettem.
Elkészitése:
17 dkg olvasztott és egy picit kihült vajat
12 dkg kukorica olaj/ezt használtam/ vagy. más növényi olaj is jó
3 dl jeges viz, ezeket összekeverjük.
40 dkg sima liszt
25 dkg barna cukor
10 dkg kristálycukor/fehér/
5 dkg kakaópor szitálva
2 teásk. sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna.
A száraz és a nedves anyagokat összekeverjük. 2 dl tejfölt 3 egész tojást és 1 evők. vanilia esszenciát kikeverünk, majd hozzá adjuk a már összekevert tésztához.
Kettő 23-24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapirral, az oldalát nem, azt kivajazzuk. A masszát elosztom a két tortaformában és 180 fokos előmelegitett sütőben kb. 1 /egy/ óra hosszat sütjük. Az én sütöm 18O fokon nagyon meleg, igy én 170 fokon sütöm. 45 perc környékén érdemes tűpróbát alkalmazni. A lényeg inkább lassabban süssük!!!! Alaposan hütsük ki. Érdemes este elkésziteni és reggelig hagyni hülni-pihenni.Csak akkor rakjuk össze a kettőt, ha már tényleg alaposan kihült.
20 dkg étcsokoládét felolvasztunk /microban 3 perc/ és amig a csoki hűl, 1 egész puha vajat, 15 dkg porcukorral kanalanként adagolva kikeverünk, majd a kissé kihült csokoládéval összekeverjük simára. Vanilia esszenciával izesitjük. Én mielőtt a két tortát egymásra teszem, megkenem sárgabaracklekvárral, amit előtte felmelegitettem, hogy sima fényes , kenhető lekvár legyen / de bármilyen lekvár lehet/ ami megy a csokoládéhoz. A két tortát egymásra rakva megkenem a csokoládé mázzal. Én az oldalát piritott mandulával diszitettem. A tetejét mindenki izlés szerint disziti, de üresen, csak csokival isteni finom. A családom szerint páratlan!!!!!!!!!!
Sok sikert és jó étvágyat!
Nagyon szép a torta,gondolom,nagy sikere volt,jöhet egy szelet!!!!
VálaszTörlés