2011. június 30., csütörtök

Rántott leves, pizzával

Ezt a levesikét magamnak csináltam. Mivel nem volt nagy kedvem máshoz, gyorsan elkészül.
Volt lefagyasztott egy adag pizzatésztem/saját kezüleg készitett/ és egy kis maradék sajtom. A leves készitése előtt, kivettem a fagyasztóból.

Hozzávalók a leveshez: 3-4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
egy csipetnyi kömény/durvára őrölve
1 teáskanál pirospaprika
izlés szerint vegeta
1 leveskocka/bármilyen
2 egész tojás

Az olajon a lisztet és a köményt megpiritottam, pirospaprikával megszórtam, felengedtem megfelelő mennyiségü vizzel. Felforraltam. Beletettem a vegetát, leveskockát és közepes lángon megfőztem. Állni kell mellette, nehogy kifusson. Felvertem a 2 tojást, és amikor a leves kész volt, lezártam a gázt alatta és beleengedtem a tojást.

A pizza tésztáját olajos kézzel sütőlapra nyomkodtam. Tejföllel vastagon megkentem, ráreszeltem a maradék sajtot és 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem. Ez egy egyszerü és olcsó ebéd a nehéz napokra. Tudom, hogy nem nagy szám, de nagyon finom tud lenni.

A lefagyasztott pizzám egy kisebb adag volt, aminek a receptje megtalálható a, Pizza, ahogyan az unokáim szeretik cimszó alatt.
Jó étvágyat!!
Posted by Picasa

7 megjegyzés:

  1. Ma én is rántott levest főztem,csak tésztával.de szeretem mindkét változatot.

    VálaszTörlés
  2. Ezt az én Nagymamám is készítette annak idején, igaz köménymag nélkül (azt hiszem). Mi rongyos levesnek hívtuk. Köszönöm, hogy eszembe juttattad, én is el fogom készíteni és megörökítem. Mától én is követlek. Engem itt találsz http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  3. Kedves Martinelli! Szeretettel köszöntelek a blogomban, és örülök, hogy ujabb követöm lettél.
    Mától én is a követőd leszek. Sőt már lettem, mert a teasüteményed egyikét ma elfogom késziteni. Köszönöm. Tücsi.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Mellisina2! Köszönöm a látogatásodat, és örülök, hogy más is késziti ezt a hagyományos, de finom egyszerü levest. Én még piritott kenyér-,vagy zsemlekockával is szoktam késziteni.Az unokáim a piritott zsemlekocka változatot szeretik.

    VálaszTörlés
  5. Tücsi, a Zsemlekockás változat, tojás nélkül, az nálunk a köménymagos leves.

    VálaszTörlés
  6. Szia Martinelli! ha nincsenek unokák,akkor köménymagosan készitem, de ők nem szeretik ezért csak tört és kevés köménymagot használok. De ugyanebben a változatban, csak nekik tojás nélkül, azt valahogy nem szeretik.

    VálaszTörlés