2011. július 3., vasárnap

Kakaós-citromos teasütemény

Nem ugy sikerült, ahogy szerettem volna, mivel a sütöm megbolondult és pillanatok alatt "jól" megsütötte, igy a világos is ugy néz ki, minthe kakaós lenne. Az ize persze jó, de nem olyan szép, mint amiről megcsináltam a kakaós-citromos teasüteményt.

Martinelli blogjából sütöttem, ahol igazi szép teasütemény mosolygott rám.

Hozzávalók: 45 dkg teljes kiőrlésü liszt/az eredeti recept szerint, de én
sima lisztet használtam
20 dkg porcukor
1 citrom leve, héja
2 egész tojás/mivel nem volt irva, hogy a sárgája én egész
tojásként használtam fel egyet, egyet meg sárgának.
2 evőkanál sötét kakaó
1 c somag vaniliáscukor
1 sütőpor
Töltelékhez savanyu lekvár. /én szilvalekvárt használtam/

A margarint a cukorral, citromlével, héjával és a vaniliás cukorral kikavartam, hozzáadtam a tojásokat és tovább kavartam. A lisztet összekevertem a sütőporral, nyujtódeszkára boritottam, közepébe mélyedést formáltam és beleöntöttem a margarinos masszát.Jól összegyúrtam, ketté osztottam. Az egyik részhez hozzáadtam a kakaót és jól összegyúrtam. Mivel közbe jött valami, én betettem a hütőbe és ma készitettem el. /egy napig volt a hütőben/ Kétféle keksznyomót használtam. Előmelegitett sütőben 160 foknál 10percig sütöttem, mert olyan gyorsan megsült,hogy időm sem volt megnézni, hogy lejárt-e az idő. Igy aztán nem lett valami szép. Ugyanigy jártam a következő tepsivel is. Ez a mennyiség 3 egész gáztepsit tett ki. Mikor kihült, szilvalekvárral ragasztottam össze. Nagyon finom izü lett a süti , kicsit ropogosabb. De elfogom késziteni ujra, hogy olyan legyen mint az eredeti. Először kiakartam dobni mérgemben, de aztán meggondoltam magam.
Tényleg érdeme müanyagdobozba, és a hütőbe tenni, másnapra jól bepuhult. Mindjárt más......... 
Posted by Picasa

8 megjegyzés:

  1. Kedvas Tücsi, örülök, hogy kiróbáltad a receptet. Tudod, nálunk amikor így "odakap" a keksz, akkor poénból azt szoktuk mondani, hogy kakaós. Ne aggódj, mert az íze finom.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Martinelli, köszi a vigasztalást, tényleg nem egy szimpi a külseje, és egyáltalán nem látszik a vaniliáson, hogy vaniliás. De mit mondjak, mára jól bepuhult és az én étvágyam nem csökkent a süteménnyel kapcsolatban.Azt szoktuk mondani, hogy nincs olyan rossz sütemény, amit ne lehetne kanállal megenni.A fiam meg azt mondja, nem kiállitásra megy! További szép hetet kivánok!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Martinelli, nem fogod elhinni, de egyre finomabb a süti, ha legközelebb csinálok, csak a 3. napon fogjuk fogyasztani. Tényleg fontos dobozolni.Ennek a tésztának a receptje, isteni:):):)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Tücsi! Örülök, hogy ennyire izlik és elégedettek vagytok vele. A dobozolás nagyon jó megoldás. Ami a kinézetet illeti, látod, pótolja az íz. Ne aggódj, a következő jobb lesz. Én vasárnap 90 deka lisztből sütöttem 2 adagot, ami 2 napig tartott.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Martinelli! hát van kitartásod, az már biztos:):):) Gratulálok!!!!!

    VálaszTörlés
  6. Tücsi, tudod te is hogy van ez: a gyerekekért mindent!

    VálaszTörlés
  7. Szia! ugy ahogy mondod, mindent a gyerekekért. Nálunk is minden arról szól, az unokákról. Övéké a jővő és a sütemény is.További jó sütögetést:):):)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Liza! Szeretettel köszöntelek, és örülök, hogy követő lettél nálam. Remélem máskor is meglátogatsz:):):)

    VálaszTörlés