2011. július 3., vasárnap

Mákos-tejcsokis maffin



A mákos maffin az egyik kedvenc maffinunk. Nem tudom, hogy másokat zavar-e a maffin kifejezés, de én mindig igy fogom irni és használni. Nekem maffin marad mindig.

Hozzávalók: 15 dkg liszt
                    15 dkg daráltmák
                    1/2 cs sütőpor                                       a szárazanyagokat összekeverni
                    1 mokkáskanál szódabikarbóna
                    1 kkanál fahéj
                    10 dkg étcsokoládé v. tejcsokoládé/ ki mit szeret / én tejcsokit használtam

A nedves anyag hozzávalói: 10 dkg olvasztott margarin/ langyosra hütve
                                           1 egész tojás
                                           1 dl joghurt
                                           1 dl tej
                                           1 egész tojás
                                           1 evőkanál rumaroma/ a gyerekek miatt
                                           15 dkg kristálycukor, de a fele lehet barna cukor is.

A nedves anyag hozzávalóit habverővel alaposan összekeverjük, lehet robotgéppel is. A csokoládét apróra összevágjuk. A száraz és nedves anyagokat összekeverjük, a csokoládéval együtt. Nem kell agyonkeverni.
12-es maffin sütőformát kapszlikkal kiraktam, bele a masszát, és előmelegitett 180 fokos sütőben 20-25-percig sütöttem. Jó étvágyat!

A gépem tulzásba vitte a képfeltöltést. Igy megduplázodott.

                                        




                   
                 

2 megjegyzés:

  1. Kedves Nővérem,küldhetnél egy kis fincsi muffint!!!Te mindig olyan jókat sütsz!!!!::):):)Nem baj ha dupla a kép, több jut belőle!!!!puszi!!!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Húgom, nagyon szivesen küldök, látod milyen sok lett:):):):) Nem véletlen........puszi:):)

    VálaszTörlés