2011. augusztus 31., szerda

Almáspite-nem akármilyen áron!!!

A fagylalt készités mellett az egyik kedvenc süteményt is elkészitettem, a nem minden napi meleg ellenére. Ez igazi kihivás volt. 36 fokos konyhában begyújtani a sütőt, nem semmi volt. Az alma saját helyben szedett, vagyis ami nem is a fárol, hanem alóla került a kosárba. Valahogy az idén minden gyümölcs ledobja magát a fáról. Nem mértem, hogy mennyi, de elég sok lett a kivágások ellenére, mert elég gyorsan romlottak!
Hozzávalók: kb. 4 kg alma, de lehet, sőt biztos, hogy több volt. Megmostam, kivágtam a rothadt-hibás részeket. Nem hámoztam meg , lereszeltem, izlés szerint összekevertem kristálycukorral és megdinszteltem.Hidegvizbe állitva hűtöttem, mert ebben a melegben soha nem hült volna ki.

Kb.60 dkg lisztet, 1 cs. sütőport, csipet sót, kb.10-15 dkg porcukrot, 25 dkg margarinnal a kézi robotgépem gyúrópálcikájával összedolgoztam, mikor összeállt, annyi tejfölt tettem hozzá, hogy könnyü tésztát kaptam. Tojás nem kell!!
Mig hült az alma, a tésztát betettem a hütőbe.
A tésztát kivettem a hütőből, ketté vettem és gáztepsi nagyságura nyujtottam. Rákentem jó vastagon az almapürét /szeretik ha sok a töltelék/, és megszórtam fahéjja, mivel elfelejtettem az almával összekeverni. /ez a meleg megszüntetett gondolkodni is/. Ráhelyeztem a tészta másik felét. Tejfölt összekevertem vaniliáscukorral, megkentem a tészta tetejét, megszurkáltam villával és előmelegitett sütőbe téve, jó pirosra sütöttem. Hát nemcsak a tészta, de mi is megsültünk:(:(:( Én soha nem porcukrozom, mivel igy is édes a tészta, minek túlzásba vinni. Nem is igényli senki!! Sajnálom, hogy elfelejtettem az almákról képet késziteni, hát volt mennyiség!!!
Maradt ki töltelék, azt ledobozoltam és eltettem a fagyasztóba!

Posted by Picasa

4 megjegyzés:

  1. Imádom az almás sütit, ha netán maradt volna kérek egy kockát.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mrita, sajnos már nem maradt, mivel a múlt héten készült a telken. De már az alma elő van készitve a következő adaghoz. Szóval....,küldeni fogok, csak legyen nyitva az ablakod:):)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, tárva nyitva az ablak.

    VálaszTörlés
  4. Hős vagy, hogy ilyen nagy melegben sütöttél. Imádom az almás pitét. :)))

    VálaszTörlés