2011. augusztus 31., szerda

Szilvás lepény

Szilváslepény készitése az almáspite után. Fontos volt, mert a szilva is igen gyorsan érett, a puhább a fa alól, a kemény a fáról került a kezem alá. Mondanom sem kell, hogy a konyha az első sütés után még ki sem hült, nem is tudott volna, mert a kinti is bejött, pedig nem hivta senki, de csak úgy kúszott az ember után az ajton az a 45 fok!!!!!!

Nem tudok szilva mennyiséget adni, csak annyit, hogy egy nagy tál szilva.
Megmosva, kimagozva, negyedelve.

3 pohár 150 gr-os natur joghurt
1 joghurtos pohár tejföl
1 joghurtos pohár olvasztott vaj
3 egész tojás
2 joghurtos pohár kristálycukor
4 joghurtos pohár liszt
1/2 cs. sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A joghurtot, az egész tojásokat, a kristálycukrot, az olvasztot és kihült vajat, a tejfölt is tálba téve alaposan kikevertem kézi robotgéppel.
A lisztet összekevertem a sütőpor és szódaporral, és a nedves anyaghoz kevertem, de már fakanállal. Alaposan kivajazott, lisztezett tepsibe öntve, egyenként kiraktam a szilvákat a tetejére, megszórtam kristálycukorral és fahéjjal. Előmelegitett sütőben kb. 50 percig sütöttem. Csak úgy hullámzott a meleg a levegőben, mint az országutakon. Ez már egy kihivás volt. Tuti, hogy volt vagy 50 fok. Ez a recept is a múlt héten készült mikor az unokákkal a telken voltam. Erre jött még a parlagfüves és az összes pollenallergia. Nem semmi volt:(:( De a sütemény nagyon finom lett!!!!





Posted by Picasa

2 megjegyzés:

  1. Kedves Petra, tényleg hős voltam, de elfelejti az ember, amikor az unokák azt kérdezik, hogy mama még ehetek?? ugyanis az egész napos locsi-pocsi közötti időben, szinte éhen halnak. Persze a sütik mellett főznöm is kellett, úgy, hogy nagyon igyekeztem, hogy az a fránya meleg el ne szökjön.
    A második szilvás sütiből még van egy kicsi, küldöm!!!!Az új almáspite meg készülöben!!

    VálaszTörlés