2011. szeptember 18., vasárnap

Juhtúrós pizza reggelire!

A sütőm közben elkészült, igy mindjárt vasárnap reggel, friss pizzacsigákat tudtam produkálni. Lehetne akár kelt csiga is, de én pizzatésztából készitettem.
Egy kicsit sótlan lett a tészta, de a juhtúró kiegyenlitette.

A pizzatészta receptjét már biztos mindenki ismeri, most inkább a tölteléket irom le.

Egy rúd juhtúró és egy rúd krémsajtot összekevertem simára.
A megkelt /frissen készitettem/ tésztát kinyujtottam, megkentem paradicsom-és tejföl keverékével. Egy nagy paradicsomot felszeleteltem és a szeleteket megfeleztem, igy tettem a tejfölös keverékre. Elosztottam rajta a krémsajtot, majd megszórtam reszeltsajttal, és meglocsoltam olajjal.
Beolajoztam a kezemet és ugy tekertem fel a tésztát mint a beiglit.
Felszeleteltem, ez tetszés szerinti vastagságú lehet. Olajozott nagy gáztepsibe raktam a csigákat, egy tepsire 9 db csiga fért el. 12 db csigám lett a 45 dkg lisztből.

A csigákat kenőtollal megolajoztam és a tetejükre reszelt sajtot tettem.
20 percig hagytam kelni.

Előmelegitett sütőben 180 fokon 25 percig sütöttem. Ez azt jelenti, hogy 200 fokra előmelegitettem, és amikor betettem a tepsit, levettem 180 fokra. Ez egy igazi friss reggeli volt. Én koffeinmentes kávét ittam utána, a fiam banánturmixot.
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

  1. Hát szívesen reggeliztem volna Nálad. Nagyon guszták a pizza csigáid.

    VálaszTörlés