Hozzávalók: 1 fej jégsaláta
pár szem olivabogyó
2 db sárgarépa
1 db kigyóuborka
1 zacskó apró mozzarella golyók
2 db kisebb paradicsom /kemény/
só, bors, olivaolaj
2 dl rizs, 2 evők. olaj, izlés szerint vegeta és l cs. petrezselyem.
450 gr-mos mirelit halrud
A salátához valókat megmostam, leszáritottam. A mozzarella kivételével minden zöldséget apróra kockára vágok, a sárgarépát vékonyra gyalultam. Sóztam, frissen őrölt borsoztam, olivaolajjal meglocsolom, összekeverem és a hütőbe teszem a tálalásig.
2 dl-s bögrében mért rizst megmostam, lecsepegtettem, kevés olajon átpiritottam, és felengedtem
2x annyi vizzel mint a rizs. Vegetával, petrezselyemmel izesitettem, és fedő alatt megpároltam, mig a rizs magába szivta a vizet. A fedőt nem emelgettem, teljes takaréklángon készült.
A mirelite halrudakat forró olajban kisütöttem. Nagyon ízletes, jóízű ebéd lett!!!! Jó étvágyat!!!!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése