2011. október 27., csütörtök

Kekszes almás puding,tavaszról!!!!




 Ezt a finom almás pudingot még a tavasszal, készítettem, de akkor nem sikerült feltennem, ezért most sort kerítek rá!!!! Keksz híján, babapiskótával fejeztem be! Nem nagyon szerették, én azonban IGEN:-))
A recepttel találkoztam több blogban, de én nem onnan ismerem, hanem egy régi barátnőmtől örököltem,  kb.20 éve:))

Az almákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi.
Vaníliás pudingport vízzel simára keverjük - én almalével kevertem ki - és az almát befőzzük sűrűre!!
Egy kerek üvegtálat kiraktam Albert keksszel, rákanalaztam az almás pudingot, megint egy sor keksz, puding, tetejére keksz, de elfogyott így babapiskótával pótoltam ki. . A fénykép még langyos állapotban készült! Kakaós szórás következett volna, de tiltakoztak ellene, így elhagytam a kakaózást!

Hozzávalók: kb. 1 kg alma hámozva, 2 cs. vanília pudingpor, ízlés szerinti mennyiségű cukor, 2 cs Albert keksz, kakaópor. Víz, a pudingporhoz igazítva.
Ha újból elkészítem, akkor már tejjel fogom, mert talán úgy jobban fog ízleni a családnak. Így a gyerekek sem csípték!:(((


2 megjegyzés:

  1. Imádom a pudingot! Almával pedig még szuperebb lehet, eddig csak csokidarabokat raktam bele, de kipróbálom almával is.

    VálaszTörlés
  2. Wanna!

    Jó ötletet adtál a csokidarabokkal, én úgyanis mindenbe teszek csokit, de ebbe az almás pudingosba, még nem is jutott eszembe! Igaz, a kakaó a tetején mindent pótol.:-))

    VálaszTörlés