Meg kell, hogy mondjam, nagyon is jó ízű leves lett belőle, igaz kicsit nekünk borsos volt.
A túrógombóc a desszertet helyettesítette!!!
A lecsó most kivételesen nem nokedlival, hanem burgonyával és tarhonyával készült.
Mivel most nem a saját konyhámban tevékenykedek, az idősebb generáció szereti a jó laktató egytálételt. Így most szintén kívánságra készült a jól ismert lecsóm. A lecsóba a krumplit belefőztem, a tarhonyát külön megpirítottam,vízzel felengedve puhára pároltam, és úgy kevertem a kész lecsóba.
50 dkg túró
8 dkg búzadara
csipet só/annál egy kicsit több
3 tojás/sárgája/fehérje habnak
olaj, zsemlemorzsa, tejföl, porcukor
A túrót összetörtem, beletettem a búzadarát, tojások sárgáját, persze a sót is, és jól összekevertem.
A vizet forrni tettem, amibe sót is raktam.
A tojásfehérjét felvertem keményre, majd fokozatosan a túróhoz kevertem.
Vizes kézzel gombócokat formáztam és a lobogó forró vízbe engedtem őket. 16 db lett ebből a mennyiségből, olyan kb.teniszlabda nagyságúak. Egy kicsit zsúfolt lett a fazék, és 15 perc helyett 25-30 percig főztem. Kétszerre kellett volna kifőzni, mivel egy kicsit megdagadtak, de úgy gondoltam egyszerre megfőzöm az egészet!! Idő hiánya végett!!
Pirított zsemlemorzsába szedtem, de előtte a morzsát kevés forró vízzel meglocsoltam, hogy a morzsa megpuhuljon, mert így nekünk "öregeknek" nem irritálja úgy a torkát. Nagyon finom így is!!!! Azért olyan világos a gombócon a morzsa.
Jó étvágyat!!!
Szépek a gombócok! Egyszer próbáltam túrógombócot készíteni, nem sikerült!!! A vízben teljesen szétesett, leszűrtem róla vizet és kiskanállal ettük meg :D
VálaszTörlésEzt a receptet most kipróbálom.
wanna!
VálaszTörlésRemélem sikerülni fog. Még nem jártam így, de olyan már volt, hogy 2-tőbe esett. Ennél a gombócnál nem kell pihentetni, addig áll míg, felforr a víz.