2011. november 26., szombat

Holnap már advent, felkészültem!!!


saját készítésű adventi koszorúm
Az adventi koszorúmat saját ültetésű és nevelésű fenyőfám kicsi ágaival készítettem. Ezek a kicsi ágak persze egy négyemeletes nagyságú fenyőfáról való. Még a nagyobbik fiam 3 éves volt, amikor ültettük, akkor kaptuk a lakást, és annak örömére az ablakunk alá ültettünk 3-at, de csak ez az egy maradt meg.

Mivel allergiás vagyok mindenféle növényre, fára, fűre stb. bőrkesztyűben készítettem, mert nagyon ronda gyulladást tud okozni a fenyő tüskéi:((
Élőben sokkal csillogóbb és szebb, mint itt a fényképen.
Régi karácsonyi képeslapok könyve még a fiam kapta l986-ban.

Ennek a képeslap könyvnek annyi a története, hogy a fiam kapta még kicsi volt/8 éves/. Tavaly megnézték az unokák, most már csak én nézegetem, mert mindig nosztalgiával tölt el, ha régi képeslapokat, vagy akár csak szalvétát látok. Én ilyen vagyok:))))
Minden nap felteszek egy-egy karácsonyi képeslapot, mert olyan szépek:)))

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett az adventi koszorúd. Ezek a régi könyvek valóban nosztalgiával töltenek el engem is. A kis unokám nézegeti mostanában a lányaim régi mesés könyveit és szinte felidéződnek bennem a régi emlékek! Ami nagyon jó érzés, sokszor meghatódom a gondolattól is hogy milyen is volt akkor...!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Éva!
    Nagyon köszönöm!! Nekem még a nosztalgiás gondolatok, illatokat is ébresztenek bennem:))Milyen jó érzés!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép az adventi koszorú, s ha élőben még szebb, akkor nagyon-nagyon szép:-)
    Szívesen fogom nézegetni a régi képeslapokat!

    VálaszTörlés
  4. Gerdi!

    Nagyon köszönöm, akkor meg vagyok nyugodva, mert tényleg a fényképezőgépem nem valami szuper képeket csinál. Jó nézelődést a képeslapok között:))

    VálaszTörlés
  5. Szép lett az adventi koszorúd, az pedig szerintem külön öröm, ha magunk készítjük, én is ma készítettem el az enyémet. A képeslap csodás, olyan "mesés"

    VálaszTörlés
  6. wanna!

    Köszönöm! örülök, hogy egyre többen vagyunk akik magunk készítik a koszorút. Nálunk már az unokák is saját maguk készítik. Nagyon élvezik, és izgatottak.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép a koszorú, én is mindig magam készítem:) Idén mézeskalácsból készült, ma lett csak kész, épp időben:)

    VálaszTörlés
  8. trollanyu!
    Köszönöm! Ha mézeskalácsból készült, akkor gyönyörű lehet. Egyszer én is kipróbálom, bár már készítettem mézeskalács házikó/darabokat, de olyan csúnya lett, hogy feltettem a szekrény tetejére, majd egy évig ott volt, de nem akart megépülni. Pedig mennyit szabtam, cukormázzal ragasztottam stb. hát....kudarc volt:( De addig nem nyugszom míg nem sikerül.

    VálaszTörlés