Ezt a receptet Csillától vettem le, és szó szerint meg is csináltam. Már a lisztnél éreztem, hogy valami ami fontos lenne hiányzik belőle. Deee, én továbbra is ragaszkodtam az eredetihez. Sajnos sem én, sem más nem szólt Csillának, hogy valami kimaradt a receptből , a - sütőpor - ! Megsütöttem, és ráadásul meg is emelkedett egy kicsit. Felvágtam és tiszta nyers maradt a közepe. Felvagdostam és visszatettem a sütőbe, hogy a közepe is áttudjon sülni. Hát átsült, és olyan kemény lett mint a kőszikla.A máktöltelék nagyon finom volt, azt kiettük a közepéből a többi meg landolt.........
Leírom a hozzávalókat, de Sütőport, v. Szódaport tegyünk bele.
Hozzávalók: 50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl, só
Töltelék: 25 dkg darált mák
20 dkg porcukor
l felvert tojás a tetejére, ha szükséges a töltelékhez, zsemlemorzsa.
Leírom a hozzávalókat, de Sütőport, v. Szódaport tegyünk bele.
Hozzávalók: 50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl, só
Töltelék: 25 dkg darált mák
20 dkg porcukor
l felvert tojás a tetejére, ha szükséges a töltelékhez, zsemlemorzsa.
De kár érte, a mákos bejgli isteni finom:) Megszakadt volna a szívem, ha 2 rúd bejglit ki kellett volna dobnom.
VálaszTörléstrollanyu!
VálaszTörlésMi is sajnáltuk, de a fogainkat is kimélni kellett. De, én vagyok az ostoba, mert tudtam, hogy kell bele, de valahogy az eszem nem úgy működött. Sajnos:((
Pedig kívülről olyan szépen néz ki, kár érte, de néha becsúsznak az ilyen bakik. Nekem a sós sajtos rudacskáim landoltak tegnap a kukába, pedig úgy rá voltam éhezve :-/
VálaszTörléscsipike!
VálaszTörlésNem ez az első bakim, de mi most jót mosolygunk rajta, nem kesergünk, attól nem lesz jobb a süti.
Az unokáim olyan kedvesek voltak, hogy így mondták: - mama egy picit kemény - ahelyett, hogy a fejemhez vágták volna. Majd sütök másikat. Kezdő háziasszonyként sok sikertelen süteményem landolt a kukába.De mindig jobb kedvel álltam neki, hogy a következő csak jobb lehet.
Örüljünk annak, hogy jönnek az ünnepek és még süthetek finomabbat is:))
Engem nem keserítek el a bakik, az ELSŐ piskótám is csak harmadikra sikerült:). De nem adtam fel és már piskótából "igazi" profi vagyok. A kelt tészta, az más tészta, még beiglivel sem próbálkoztam! De majd egyszer annak is eljön az ideje.
VálaszTörlésSajnálom, hogy nem sikerült! Tudom, milyen érzés, már voltam így egy párszor.
VálaszTörlésMindig többször átolvasom, hogy minden hozzávalót beleírok- e, most újra átnéztem, de ebbe bizony nem kell, se sütőpor, se más...
wanna!
VálaszTörlésIgazad van, soha nem szabad feladni. Én sem tettem. Szerintem csak az hibádzik, aki dolgozik is. Szeretem a kelt tésztát csinálni, de mióta a kezem " függ" az izületeimtől, már nem annyira vagyok lelkes, de van robotgépem és az elvégzi helyettem a dagasztást.:))
csilla!
VálaszTörlésAkkor mi lehetett a baj, ha nem kell bele semmilyen kelesztő anyag. Na most akkor megfogtál, mert nem fogok rájönni. Szeretném megkérdezni, hogy a Te tésztád milyen lett?? Állagra kérdezem.
Az enyém olyan kissé linzeres, omlós féle lett. Nem az a tipikus bejgli tészta valóban, de nem volt kemény.
VálaszTörlésCsilla!
VálaszTörlésKöszönöm a választ. Azt hiszem én is, hogy inkább a bejgli tésztája felé hangolódtam, és azért sikerült ilyen bénára. Majd máskor jobban sikerül.