2011. december 3., szombat

Mákos nudli

Ma csak én vagyok és az unokám Júlia.
Ezért mákos nudlit készítettem, mivel gyors ebéd kellett.
Ma gyúrom be a mézeskalács tésztát.
Talán lesz kedve az unokámnak is figurákat szaggatni. De persze csak holnap, mert éjjel a hűtőben pihen majd a mézes tészta.

Biztos mindenki ismeri a szilvásgombóc tésztáját.
Kb.1 kg főtt áttört burgonya, só, és   annyi liszt amennyit felvesz a burgonya, attól függ mennyire lisztes a krumpli. kb.30 dkg. Lobogó forró vízben kifőztem. Forró olvasztott vajjjal meglocsoltam, amit nem kellett volna, mert a cukros darált mákot mikor rászórtam, rögtön elolvadt rajta a cukor . Igy az unokám egy kicsit húzta a száját, mert úgy szereti ha gurul rajta a mák. Nyögve, de ette azért. Leves is volt amit a héten készítettem a zöldségleves, mind egy cseppig elfogyott. Levest a fiamék is ettek, és azt mondta, hogy jobb volt mint az első napon. És már mentek is, mert a fiamnak Pápán van koncertje. Remélem simán odaért a zenekar.


4 megjegyzés:

 1. Szeretem a mákos nudlit, de már ezer éve nem ettem...
  Kellemes mézeskalácsozást, remélem megmutatod majd. :)

  VálaszTörlés
 2. Petra!
  Mi mindent szeretünk ami mákos!
  A mézeskalácsot megmutatóm, remélem sikerülni fog.:)

  VálaszTörlés
 3. Mi is nagyon szeretjük:) Maradt is ki egy pici mákom, mert ma máktortát sütöttem, így holnap egy kisebb adagot készítek, alig várom:) A mézesekre én is kíváncsi vagyok:)

  VálaszTörlés
 4. Trollanyu!
  Ma sütöttem mákos pitét, az unokáim miatt, de a tölteléket nagyon elszúrtam. Remélem a mézes figuráim sikerülnek.Különben beadom a "felmondásomat" magamnak.

  VálaszTörlés