2011. december 8., csütörtök

Zellerkrém leves

Ma csak levest készítettem. Vasárnap óta nem volt leves.

Volt egy jó közepes nagyságú zellerem, tisztitás után nagyobb darabokra vágtam. Olajon egy kis fej vöröshagymát megfutattam. Rádobtam a zellert, majd egy kicsit azt is átfutattam. Megszórtam jó 2 evőkanál liszttel, megpiritottam, 3 gerezd fokhagymával megszórtam, felengedtem 1 liter vízzel talán egy kicsivel többet,  és jó puhára főztem a zellert. Sóztam, bőven borsóztam, belevágtam egy csőves zöldpaprika felét, jó erős volt. A megfött levest leturmixoltam és 1 dl tejszínnel átforraltam. Ezt a levest, csak a fiam fogja megenni, mert olyan erős lett, hogy én nem kaptam tőle levegőt. Megfázás ellen viszont kitünő.:))
Ui: Kifelejtettem az írásból a nagy csokor petruskát, azt is tettem a levesbe!
Posted by Picasa

6 megjegyzés:

  1. Én is krémlevest főztem ma:)
    Karalábé krémlevest, a kicsi lányom azt kívánta.
    Zellerkrémlevest még nem főztem, de egyszer ki fogom próbálni azt is.

    VálaszTörlés
  2. A zeller krémleves a kedvenceim között van.Nagyon finom.

    VálaszTörlés
  3. Én is megenném, mert szeretem a csípős ételeket:) Sajnos a zellert a család nem szereti, de én igen.

    VálaszTörlés
  4. Eszter!
    Nálunk a zellerkrém leves legalább egy héten egyszer napvilágra kerül, mert a fiam oda van érte.Szerinte a legegészségesebb leves, meg a brokkoli. De úgy veszem észre, kifelejtettem az írásból a nagy csokor petruskát.

    VálaszTörlés
  5. Mi is nagyon kedveljük a zellert, levesnek, salátának. Ez a zellerkrémleves is finom lehet.

    VálaszTörlés
  6. wanna!
    Köszönöm, igen, a fiamnak finom volt, mert én nem tudtam enni belőle, mert olyan tüzes volt, mint egy vulkán. Amikor azt szeretnénk, hogy erős legyen a paprika, akkor egy sem erős.Ez maga volt a vitriol.:((

    VálaszTörlés