Ma csak levest készítettem. Vasárnap óta nem volt leves.
Volt egy jó közepes nagyságú zellerem, tisztitás után nagyobb darabokra vágtam. Olajon egy kis fej vöröshagymát megfutattam. Rádobtam a zellert, majd egy kicsit azt is átfutattam. Megszórtam jó 2 evőkanál liszttel, megpiritottam, 3 gerezd fokhagymával megszórtam, felengedtem 1 liter vízzel talán egy kicsivel többet, és jó puhára főztem a zellert. Sóztam, bőven borsóztam, belevágtam egy csőves zöldpaprika felét, jó erős volt. A megfött levest leturmixoltam és 1 dl tejszínnel átforraltam. Ezt a levest, csak a fiam fogja megenni, mert olyan erős lett, hogy én nem kaptam tőle levegőt. Megfázás ellen viszont kitünő.:))
Ui: Kifelejtettem az írásból a nagy csokor petruskát, azt is tettem a levesbe!
Én is krémlevest főztem ma:)
VálaszTörlésKaralábé krémlevest, a kicsi lányom azt kívánta.
Zellerkrémlevest még nem főztem, de egyszer ki fogom próbálni azt is.
A zeller krémleves a kedvenceim között van.Nagyon finom.
VálaszTörlésÉn is megenném, mert szeretem a csípős ételeket:) Sajnos a zellert a család nem szereti, de én igen.
VálaszTörlésEszter!
VálaszTörlésNálunk a zellerkrém leves legalább egy héten egyszer napvilágra kerül, mert a fiam oda van érte.Szerinte a legegészségesebb leves, meg a brokkoli. De úgy veszem észre, kifelejtettem az írásból a nagy csokor petruskát.
Mi is nagyon kedveljük a zellert, levesnek, salátának. Ez a zellerkrémleves is finom lehet.
VálaszTörléswanna!
VálaszTörlésKöszönöm, igen, a fiamnak finom volt, mert én nem tudtam enni belőle, mert olyan tüzes volt, mint egy vulkán. Amikor azt szeretnénk, hogy erős legyen a paprika, akkor egy sem erős.Ez maga volt a vitriol.:((