Felirat hozzáadása |
Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb / egyenként 16 dkg/
1 gerezd fokhagyma
4 dkg olaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
liszt a húshoz
1 teáskanál őrölt kömény, só, bors
Előkészítés: A húst mindkét oldalán kiklopfoljuk és a széleit több helyen bevagdossuk; ezután mindkét oldalon
besózzuk, borsozzuk, szétnyomott fokhagymával bedörzsöljük és megszórjuk őrölt köménnyel;
a szebbik felével lisztbe nyomkodjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat.
Elkészítés: A hússzeleteket először a belisztezett felükkel lefelé az olajba rakva mindkét oldalon szép
aranybarnára elősütjük. Ezután a húsokat félrehúzzuk az olajban, hogy egy kis liszttel meg-
szórhassuk az olajat; rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, végül
annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a hússzeleteket. Ebben a szószban lassan puhára pároljuk
a húst, míg a köményes mártás sűrű nem lesz.
Köretként főtt, sós burgonyát adunk hozzá. Én nokedlivel tálaltam.
Sörrel vagy borral egyaránt jólesik. Ez a recept l991-es Mester Kuktából való.
Nagyon puhára megfőtt, ezért egy kicsit egy-két szelet szétesett.
Nagyon finom lehet, szeretem a különböző fűszereket, érdekes ízeket lehet elérni. Így még nem készítttem húst, de nagyon pikáns lehet. Galuskát is már jó ideje ne ettünk, itt az ideje:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Gusztán tálaltad. :)
VálaszTörléstrollanyu! Köszönöm! Nagyon finom és főleg a húsnak az előkészítési fűszerezése nekem is új volt, főleg inkább a fokhagymázási technika.De szuper íze volt.
VálaszTörlésPetra! Köszönöm, ezt kedves tőled, de nem volt zöld fűszerem, elkelt volna díszítésnek!
VálaszTörlés