2012. január 6., péntek

Köményes sertéssült galuskával

Felirat hozzáadása
A mai ebéd ez a finom pikáns húsétel.

Hozzávalók:  4 szelet sertéscomb / egyenként 16 dkg/
                    1 gerezd fokhagyma
                    4 dkg olaj
                    1 evőkanál sűrített paradicsom
                    liszt a húshoz
                   1 teáskanál őrölt kömény, só, bors

Előkészítés: A húst mindkét oldalán kiklopfoljuk és a széleit több helyen bevagdossuk; ezután mindkét oldalon
                  besózzuk, borsozzuk, szétnyomott fokhagymával bedörzsöljük és megszórjuk őrölt köménnyel;
                  a szebbik felével lisztbe nyomkodjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat.

Elkészítés: A hússzeleteket először a belisztezett felükkel lefelé az olajba rakva mindkét oldalon szép
                aranybarnára elősütjük. Ezután a húsokat félrehúzzuk az olajban, hogy egy kis liszttel meg-
                szórhassuk az olajat; rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, végül
                annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a hússzeleteket. Ebben a szószban lassan puhára pároljuk
                a húst, míg a köményes mártás sűrű nem lesz.
                Köretként főtt, sós burgonyát adunk hozzá. Én nokedlivel tálaltam.
                Sörrel vagy borral egyaránt jólesik. Ez a recept  l991-es Mester Kuktából való.
               Nagyon puhára megfőtt, ezért egy kicsit egy-két szelet szétesett.
           

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, szeretem a különböző fűszereket, érdekes ízeket lehet elérni. Így még nem készítttem húst, de nagyon pikáns lehet. Galuskát is már jó ideje ne ettünk, itt az ideje:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet! Gusztán tálaltad. :)

    VálaszTörlés
  3. trollanyu! Köszönöm! Nagyon finom és főleg a húsnak az előkészítési fűszerezése nekem is új volt, főleg inkább a fokhagymázási technika.De szuper íze volt.

    VálaszTörlés
  4. Petra! Köszönöm, ezt kedves tőled, de nem volt zöld fűszerem, elkelt volna díszítésnek!

    VálaszTörlés