2012. január 20., péntek

Pizzatekercsek baconnal töltve

sütésre készen
a csigák megsütve
azért lett ilyen homályos, mert még egy kicsit gözőlgött
A pizzatekercsem még új év után készült, mikor meglátogattak az unokáim.
Megsütöttem és nem igazán tudott kihűlni, mert olyan gyorsan elfogyott.
A "pizza" szó mint étel, minden mennyiségben jöhetne nekik, éjjel-nappal. Ezért aztán nagyon vigyázunk, hogy olyan sűrűn ne kerüljön asztalra, mert nagyon fontosnak tartjuk az egészséges étkezést, amit egy gyereknél nagyon fontos betartani, mert sok olyan zöldség, v. gyümölcs van, amit nem hajlandók megenni. Sajnos a pizzát sem lehet megrakni sok jósággal, mert csak ha lehet üresen szeretik. Olivabogyó és kolbász jöhetne rá minden mennyiségben, de én nem vagyok híve a füstölt kolbász megsütésének.A baconszalonna pedig hajszálvékony és szinte alig volt a szélén egy kis zsíros szalonna rész.

Egyszerű pizzatészta, paradicsomszósszal és tejföllel megkenve. Arra húsos baconszalonnát pakoltam, 1 rúd sajtkrémet elosztottam és feltekertem. Felszeleteltem, olajozott tepsin a megolajozott csigákat megszórtam reszelt sajttal és 180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.

6 megjegyzés:

  1. Nincs olyan gyerek, aki ne szeretné a pizzát:) Az enyémek szerencsére megeszik zöldséggel telepakolva is:)

    VálaszTörlés
  2. Klassz recept! Nagyon szépek lettek a csigáid. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést, ha a laptopomat használom és nem a másik gépemet, akkor csak így a válasz helyeken tudok megjegyzést hagyni (nem tudom, hogy miért, de pár napja van ez így), viszont mindenképpen szerettem volna a pizzatekercseknél megjegyzést hagyni - Petra biztos nem haragszik meg érte, hogy itt írok.
      A csigák nagyon tetszenek. Az Én kisfiam is szereti a pizzát, bár túl sokat még nem szokott enni belőle. A zöldségeket kevésbé szereti, azok között válogat. Viszont a gyümölcsöket nagyon szereti (bármelyiket).

      Törlés
  3. trollanyu!
    Akkor nagyon szerencsés vagy a gyerekeiddel. Hát nálunk vannak még ez ügyben gondok!!!

    VálaszTörlés
  4. Petra!
    Köszönöm! Hamar elfogyott!:))

    VálaszTörlés
  5. Gabriella! Az viszont nagyon jó, ha a kisfiad minden gyümölcsöt meg tud enni.Mi is abban reménykedünk, hogy majd később már nem lesz probléma a zöldség evéssel.:))

    VálaszTörlés