2012. február 29., szerda

Halászlé metélt tésztával

Felhasználtam a fagyasztóból a halakat, ami még a tavalyi fogásból maradt.
Pontyfejből, amur bordából , és farok részekből, vöröshagymával, zöldpaprikával készült alaplé. Kb. 4 liter vizet használtam, a 5 fejhez, egy nagy amúr kifilézett bordához és 5 nagy húsos farokrészhez. 3 nagy fej vöröshagymát használtam .

Mikor az alaplében a halak már teljesen szétfőttek, átpasziroztam.
Újra tűzre tettem a levet, amikor forrni kezdett beletettem jó adag pirospaprikát, cseresznyepaprikát , 2 halászlékockát és alaposan átforraltam vele. Én mindig teszek bele halászlékockát, csak javít az izén. A fiúknak nem tetszik.
Az előre besózott pontyszeleteket, beletettem, majd úgy kb. 10-15 percig főztem, de lehet, hogy volt 20 perc is.
Kifőztem szélesmetéltet, és azzal tálaltam, de csak a magam örömére, mert más nem eszi tésztával.
Nem azért mondom, de olyan finom lett a lé íze, hogy meg vagyok elégedve magammal. Úgyanis nem vagyok egy nagy halászlé főző, de azért sikerül. A pontyszeletek elég szálkásak volta, és nem vagyok oda a szálkákért, de nem hagyhattam veszendőbe menni, hamár egyszer kifogták és  nem kellett sorba állni, v. pénzt kiadni érte.:))
Ma ettem a 3. tányért, igazán elteltem vele. A dátum a főzés napja.
Jó étvágyat kívánok másnak is hozzá!!!

5 megjegyzés:

  1. Finom halászlét főztél. Én is tésztával szeretem, de nem metélttel, hanem cérnatésztával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Végre valaki nem szólja meg a halászlémet tésztával. Cérnametélttel még nem hallottam, de jó tudni.:)

      Törlés
  2. Anyu nagyon szeretné a halászlédet,de sajna én nem! Bocsi! De tudod miért!!!puszi!!!

    VálaszTörlés
  3. Anyu nagyon szeretné a halászlédet,de sajna én nem! Bocsi! De tudod miért!!!puszi!!!

    VálaszTörlés