Mikor az alaplében a halak már teljesen szétfőttek, átpasziroztam.
Újra tűzre tettem a levet, amikor forrni kezdett beletettem jó adag pirospaprikát, cseresznyepaprikát , 2 halászlékockát és alaposan átforraltam vele. Én mindig teszek bele halászlékockát, csak javít az izén. A fiúknak nem tetszik.
Az előre besózott pontyszeleteket, beletettem, majd úgy kb. 10-15 percig főztem, de lehet, hogy volt 20 perc is.
Kifőztem szélesmetéltet, és azzal tálaltam, de csak a magam örömére, mert más nem eszi tésztával.
Nem azért mondom, de olyan finom lett a lé íze, hogy meg vagyok elégedve magammal. Úgyanis nem vagyok egy nagy halászlé főző, de azért sikerül. A pontyszeletek elég szálkásak volta, és nem vagyok oda a szálkákért, de nem hagyhattam veszendőbe menni, hamár egyszer kifogták és nem kellett sorba állni, v. pénzt kiadni érte.:))
Ma ettem a 3. tányért, igazán elteltem vele. A dátum a főzés napja.
Jó étvágyat kívánok másnak is hozzá!!! |
Finom halászlét főztél. Én is tésztával szeretem, de nem metélttel, hanem cérnatésztával.
VálaszTörlésKöszönöm! Végre valaki nem szólja meg a halászlémet tésztával. Cérnametélttel még nem hallottam, de jó tudni.:)
TörlésAnyu nagyon szeretné a halászlédet,de sajna én nem! Bocsi! De tudod miért!!!puszi!!!
VálaszTörlésIgen tudom. Majd főzök, "menteset".:))
TörlésAnyu nagyon szeretné a halászlédet,de sajna én nem! Bocsi! De tudod miért!!!puszi!!!
VálaszTörlés