2012. február 28., kedd

Pizzakenyér-bébirépával-kukoricával-krémsajttal

Vasárnap esti vacsora:
80 dkg lisztből pizzát készítettem, 2 cs. szárított élesztővel, szárított zöldfűszerekkel, sóval ízesített langyos vízzel, és fél dl, vagy valamivel kicsit több olajjal. Azért kenyér, mert jó két ujjnyi vastagra nyújtottam  kelesztés után. Kiolajozott  nagy alakú pizzasütő formába nyomkodtam, de nem az egész tésztát, hanem a mennyiségnek a felét, a másik felét lefagyasztottam.





Olajjal meglocsoltam, olasz paradicsomszósszal jól megkentem. Egy bébi sárgarépakonzervet leszűrve,amiben még zöldborsó is volt, jól lecsepegtetve,  szintén konzerv kukoricát bontottam és azt is tettem a répa és a zöldborsó tetejére. Egy rúd krémsajtot elosztottam a tetején, meglocsoltam olajjal, sajtot reszeltem rá és 180 fokos előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Finomabb és könnyebb a tésztája, mint a kenyérnek.

11 megjegyzés:

  1. Húúú de guszta! Nagyon éhes lettem, egy szeletel szívesen bedörgölnék belőle :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tündi! Köszönöm!
      Nagyon szívesen adnék, de a fiam is nagyon hamar rájárt!:))

      Törlés
  2. Hát ez nem kis adag, nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. wanna! Köszönöm, nagy adag volt, de úúúgy elfogyott!!!!

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Erre jönnék,de az tuti,hogy elkészitem!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készítsd el, olyan mint egy mint egy igazi friss kenyér.:)

      Törlés
  5. Isteni recept, nagyon jól néz ki:) Tényleg nagy adag:) Én 60 dkg lisztből szoktam készíteni és még úgyis marad másnapra pár szeletke. A sok zöldséges nekem a kedvencem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. trollanyu, köszönöm! Szeretem én is ha van rajta valami, csak ha az unokák itt vannak, akkor mindig csak sajtos készül, persze a kolbász az jöhet rá, de más nem. Ma is készítettem a lefagyasztott adagból, de azt csak a fiamnak, mert kolbászos és azt én nem eszem. Majd azt is felteszem.

      Törlés