2012. február 27., hétfő

Tejfölös meggyes piskóta/2 adag

nagyon finom és könnyű a tésztája, de a legfinomabb amikor a meggynek a szezonja van

Ebből a tészta mennyiségből mindig 2 adag lesz, a másik adag sül. Ez a süti is akkor készült, amikor a krumplis pogácsám és a túrótortám, sőt a kekszes krémesem is.
Ez a recept már többször megjelent a blogomban, de leírom, mert keresgélni kell. Még nem tudom alkalmazni az "itt" bejelölést, pedig már kaptam róla segítséget, de sajnos nem értettem,sajnos meg kell mutatni, különben nem megy, de előbb-utóbb biztosan ez is sikerül.

 20 dkg margarint, 3 egész tojást, 2 dl tejfölt, 1 van.cukrot, 1 citrom reszelt héját, 1 cs.sót,1 sütőport együtt kikeverünk. Beleöntjük a már kihűlt margarint és a 25 dkg lisztet apránként hozzáadjuk. Két kb. 30 cm-es sütiformát margarinnal kikenünk, a tésztát elosztva beleöntjük és a tetejére tesszük a gyümölcsöt. /A legfinomabb a meggy/ Előmelegített sütőben sütni. 10 perc után érdemes belesni, és vigyázni, mert elég hamar elkészül.180 fok kb. a sütési hőfok.
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon könnyűnek és finomnak látszik, guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nagyon finom, és tényleg meggyel a legfinomabb.:)

      Törlés
  2. Nagyon szeretem,a meggyes piskótát,jó sok porcukorral.nagyon guszta!puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kávé mellé isteni volt.Most jól becukroztam.puszi!

      Törlés