2012. február 26., vasárnap

Túró torta


Ez a finom torta gyorsan elkészül, ha gyorsan kitudjuk hűteni a piskótát. A kész torta amikor elkészült, csak addig állt a hűtőben, amíg elkészültem a többi  sütivel, pogival. Azt már előre elmondom, hogy amikor megérkeztem az unokáimhoz, ahogy kibontottam a tortatartó dobozból, mint a sáskák mindegyikünk neki estünk a tortának. A gyerekek pillanatok alatt megettek egy-egy szeletet, és már követelték a következőt. Hát, nem kellett félni attól, hogy megromlik. A felvételek nem lettek tökéletesek, de valamennyire vissza tudom adni, hogy nagyon finom volt. Az elkészítésnél sem volt sok időm a felvétel készítésére.

Tészta:
6 tojássárgáját, 6  evőkanál kristálycukorral habosra keverni.
Hozzáadunk 1 dl olajat, 3 púpozott evőkanál kakaót, 4 evőkanál grízes lisztet, 1 sütőport. Jól kikeverni és bele a tojások felvert habját, lassú tűznél sütjük. /150 fokon kb. 50 perc, de nem figyeltem pontosan, tűpróba kell/ .
Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet.

Krém: 25 dkg szobahőmérsékletű Rama margarin
           20 dkg porcukor
           25 dkg túró
jól kikeverjük és amikor kihűlt a tészta, a tetejére kenni. Én az erkélyen hűtöttem a tésztát, ott jó hideg volt, bár szépen sütött a nap.

Puding elkészítése:
2 cs. vaníliás pudingport hidegen elkeverünk 7 dl mirinda üdítővel és sűrűsödésig főzünk.
Ha félig kihűlt, a tészta, vagyis a túrókrém tetejére kenni.  A receptben nem kell a tortát ketté venni, de én ketté vágtam és úgy töltöttem meg , hogy a túró és a pudingkrémet összekevertem simára, és így kentem meg a tésztalapot, és a tészta tetejét. Narancsgerezdekkel díszítettem. Villával a krém tetejét cifrázni akartam, de mivel nem volt hideg, így nem lett valami szép.
A tortapapír elázott, így azt le kellett szaggatnom körbe.
A másik nagymama megnyugtatott, hogy ő nem is tett volna alája. Szerettem volna tejszínhabbal díszíteni, de nem engedték, pedig vittem magammal.Igaz, még nem épültek fel egészen az infleunzából.

már most nagyon finom-an néz ki
a hideg erkélyen/bár ez nem erkély, hanem loggia
itt már együtt a túros-vajas krém a pudinggal
én kifelejtettem az olajat a tésztából, de a fogyasztásnál nem lehetett észrevenni
nem kellett volna a tortapapír, mert elázott
cifrázva,de nem igazán sikerült szépre, de nem is cukrászkirakatba készült
holland kakaóval készült, így egészen feketének hatott a tészta
fogyóban
Azt ne kérdezzétek, honnan van a recept,  egy régi írógéplapon találtam rá, rendezgetés közben.


   

6 megjegyzés:

  1. Nagyon finomnak látom ezt a tortát,csak sajnos a távolság miatt,nem volt részem benne!!Gondolom nem sokáig foglalta a helyet!
    A burgonyás pogácsád bejárta az étert!! Szuper!!!!
    Azért ide írom,mert oda nem engedett be a rendszer! puszi!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálhatjátok, hogy nagy a távolság, mert nagyon finom volt, és rögtön elfogyott!!A pogácsa ügynek örülök, szuper!!!!! puszi.

      Törlés
  2. Szépséges lett a tortád:) Én is biztos vagyok benne, hogy villámgyorsan elfogyott.Milyen az a grízes liszt? Rétesliszt? Mondjuk az sincs itt, én ilyenkor vagy semolinát vagy egy kis búzadarát szoktam keverni bele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. trollanyu! Köszönöm! Rétesliszt, csak a receptek grízes lisztet írnak. A semolina az mi??? De szerintem, nyugodtan lehet használni sima lisztet, vagy teljes kiőrlésüt. Gondolom.

      Törlés
  3. Hú, ez igazán jól néz ki! Nagyon szép! :)

    VálaszTörlés