2012. február 5., vasárnap

Zöldséges pizza

A mai reggelink zöldséges pizza volt.
1/2 kg lisztet, sóval, szárított fűszerekkel, 1 cs.szárított élesztővel,egy csipet cukorral, langyos vízzel  a robotgépem összedolgozta, majd kb. 3-4 cl olajat adtam hozzá, és azzal is simára keverődött. Kivettem a tálból és kézzel még átdolgoztam, cipóvá formáltam és 1 órára vizes konyharuhával letakarva kelesztettem.
Pizzasütő tálba nyomkodtam, megkentem olajjal, ketchuppal. Heinz márkát használtam, szerintem ez a legjobb ízű paradicsomszósz, mivel már a házi készítésű elfogyott.
A mirelite vegyeszöldséget olajon kevés víz hozzáadásával megpároltam, vegetával ízesitettem . Langyosra hűlve a pizzatésztára pakoltam, rányomkodtam medve tejszínes sajtot, majd megszórtam reszelt  trapistával, és egy kis maradék gouda sajttal. 220 fokos  előmelegített légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütöttem, akkor ráengedtem 3 tojást, és még kb. 8 perc alatt kész lett.
Nem használtam fel mind az egész tésztát, megfeleztem, a másik felét eltettem a fagyasztóba.
/30x30 pizzasütő./


2 megjegyzés:

  1. Minden héten van nálunk is pizza, nekem is a zöldséges a kedvencem:)

    VálaszTörlés
  2. trollanyu!
    Az biztos, hogy mindennap meg lehet enni, és nem lehet ráunni.:))

    VálaszTörlés